TAKOSE TO RADI!

SVI ZATVARAJU TVORNICE ALI NE I ONI Kineski Geely se strogim mjerama uspješno bori protiv korona virusa jer 120.000 radnika poštuju protokole!

    AUTOR:
    • Tin Koren

  • OBJAVLJENO:
  • 21.03.2020. u 18:18

Geely

 

Dok se sve tvornice diljem svijeta zatvaraju zbog pandemije virusa COVID-19, jedan od najvećih kineskih proizvođača vozila Geely uspješno se bori s njime te normalno nastavlja s radom.

Naime, Geely je već početkom siječnja sastavio krizni stožer koji je odmah počeo raditi na planu zaštite za čak 120 tisuća zaposlenih diljem svijeta.

Za početak, sva poslovna putovanja i moguća gostovanja odmah su odgođena.

 

Svaki zaposlenik dužan je prije ulaska u tvrtku proći kroz šator u kojemu će proći pregled dežurnog epidemiologa te potom prolazi dezinfekciju.

Osim toga, automobili kojim zaposlenici dolaze također će tijekom njihovog radnog vremena proći dezinfekciju svih kvaki, volana i sličnih dijelova.

 

Stroge mjere uključuju i limitiran broj ljudi koji će se odjednom voziti u liftovima, redovite promjene maski za lice i provjere temperature te odgodu svih velikih sastanaka i konferencija.

 

Upravo takvi strogi protokoli omogućili su Geelyju da normalno nastavi s radom, a zanimljiva je i činjenica da niti jedan zaposlenik u međuvremenu nije zaražen korona virusom.

 

Smatramo da bi se svaki proizvođač automobila trebao ugledati na veliku kinesku kompaniju jer bi se tako prevenirala i zaraza, ali i velik pad ekonomije.

Izdvajamo

Iz drugih medija