BIZARNO

TUŽI BIVŠEG POSLODAVCA: Carlos Ghosn od Nissana traži čak 15 milijuna eura odštete, evo i zašto!

Carlos Ghosn, Chairman and CEO of the Renault-Nissan Alliance, attends a round table discussion during Auto China 2016 auto show in Beijing April 25, 2016. REUTERS/Kim Kyung-Hoon
REUTERS

Carlos Ghosn je podnio prijavu protiv Nissana i Mitsubishija u kojoj traži čak 15 milijuna eura odštete! Da dobro ste pročitali, nekadašnji čelni čovjek Nissana mnogima poznat kao "Le Cost Killer", odnosno "ubojica troškova", koji je uhićen prošle godine zbog financijskog manipuliranja, sada se odlučio obračunati s bivšim poslodavcem. Podsjetimo, Ghosn je mjesecima prije uhićenja bio pod internom istragom Nissana koja je rezultirala uhićenjem.

„U Nizozemskoj, ako želite dati otkaz direktoru, nužno je da mu prvo kažete za što ga se optužuje, i za to priložite dokaze. Ništa od toga nije se dogodilo niti poštovalo u slučaju mog klijenta”, izjavio je Carlosov odvjetnik Laurens de Fraaf za nizozemske novine NRC.

Ghosn je neko vrijeme proveo u zatvoru u Japanu, a u travnju je pušten na slobodu uz jamčevinu od 4,5 milijuna dolara. Optužen je da je prikazivao manje prihode od onih koje je stvarno primao te je tako ilegalno pribavio oko 9 milijuna dolara. Ghosn s druge strane smatra da nije kriv te kako je  žrtva urote.

On inače ima francusko, libanonsko i brazilsko državljanstvo, a odlučio je uzeti boravište u Nizozemskoj čijem se sudu sada i obratio pozivajući se na lokalne zakone. U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti razvoj ove situacije...

Izdvajamo

Iz drugih medija