VIDEO

U KINA STIŽE FILM O DELOREANU: Alec Baldwin glumit će inovatora koji je osim po legendarnom modelu poznat i po optužbama za pokušaj dilanja kokaina!

 
 movieweb.com

Napokon! Potvrđeno je da će u drugoj polovici ove godine na velika platna doći film o Johnu DeLoreanu. Ako ste upoznati s njegovom pričom, jasno je kako zanimljivih tema i obrata neće nedostajati. A ako niste ili se želite podsjetiti, krenimo redom. DeLorean bio je američki inženjer koji je svojevremeno bio dopredsjednik GM-a kojeg je napustio 1973.godine. Dvije godine kasnije osniva DeLorean Motor Company, kompaniju koja je zaslužna za legendarni DMC-12 koji je postao prava ikona 80-ih.

Youtube screenshot

Ipak, kompaniji nisu cvjetale ruže. Financijski problemi rezultirali su proglašavanjem bankrota, a osnivač John odlučio se za nevjerojatan potez. U listopadu 1982. godine uhićen je zbog "dilanja" čak 27 kilograma kokaina! Optužen je za namjeru prodaje kokaina za oko 24 milijuna dolara s čime bi pokrio dugovanja svoje kompanije. Na kraju je ipak oslobođen! Kako? Pa, cijelu priču je zapravo "zakuhao" FBI koji je poslao svog agenta, bivšeg kriminalca Hofmanna na teren. Budući da su znali da je DeLorean u problemima, Hofmann (koji je površno poznavao DeLoreana) im je poslužio kao mamac - on je nagovorio DeLoreana na spomenuti plan prodaje kokaina.

Nakon što je uhićen, na suđenju su DeLoreanovi odvjetnici odradili dobar posao i objasnili kako je FBI na nepravedan način pokušao uvući njihovog dotad nekažnjavanog klijenta u ilegalne aktivnosti znajući njegovo "ranjivo" stanje vezano uz bankrot kompanije. Sud je 1984. godine DeLoreana oslobodio krivnje, a američki se inovator nakon toga odlučio povući iz javnog života.

DeLorean

Ipak, sada će javnost dobiti nešto bolji uvid u cijelu situaciju budući da će se, kako navode u kompaniji IFC Films, njihov film "Framing John DeLorean" baviti "novcem, moći, politikom, drogom, skandalima i brzim automobilima". U glavnoj ulozi naći će se Alec Baldwin, a film bi na velika platna u SAD-u trebao stići 7. lipnja, a nadamo se da ćemo ga gledati i kod nas...

movieweb.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:56