FORMIRAN NOVI TOP GEAR TIM

U NOVOJ EKIPI SVI ZNAJU VOZITI Osim Chrisa Evansa

Uz Chrisa Harrisa i Sabine Schmitz u novom će showu nastupiti Eddie Jordan i Matt LeBlanc
 FOTO: Getty Images / GC Images

Novi voditelj kultne TV emisije Top Gear Chris Evans objavio je imena ljudi koji će s njim pred kamerama voditi show u novoj sezoni. U "Veličanstvenih sedam", kako ih je nazvao u svom jutarnjem showu na BBC-jevom Radiju 2, uključio je i sebe, a iz prethodne sezone ostao je samo lik mističnog trkača Stiga, za kojeg uopće ne znamo tko je pa ni je li isti čovjek iz prošle sezone. Ostatak ekipe je prilično šarolik, ali svima im je ipak zajednička velika strast prema automobilima. Najstariji među njima je bivši trkač i vlasnik F1 momčadi Eddie Jordan, čovjek koji, prema Chrisu Evansu, u ovoj branši ima "više veza nego Vodafone".

Bolji poznavatelji scene vjerojatno već poznaju kontroverznog automobilističkog novinara Chrisa Harrisa. Osebujnim i izražajnim nastupom, bogatim iskustvom i sjajnim vozačkim kvalitetama te recenzijama bez puno dlaka na jeziku svojim je YouTube videima već osvojio simpatije zagriženih ljubitelja automobila (pogledalo ih je više od 20 milijuna ljudi).

Prva i jedina žena u showu, pak, njemačka je profesionalna vozačica utrka Sabine Schmitz. Odrasla u hotelu svojih roditelja, 300 metara udaljenog od kultnog Nürburgringa, život je posvetila autima i utrkama. S više od 15.000 krugova na slavnoj njemačkoj stazi joj nema ravne, a već se dokazala i u Top Gearu, kad je s dostavnim Ford Transitom na Ringu odvezla krug gotovo ispod 10 minuta i to usred gužve turističkih vožnji. Toliko je brza da je Chris Evans na snimanju pred koji tjedan mora izaći iz automobila kako bi ispovraćao ručak...

S druge strane bare, kao pojačanje iz Amerike, stiže i simpatični Matt LeBlanc, također vrlo talentiran vozač, što je dokazao stigavši na vrh Top Gearovog totema slavnih u kultnom "automobilu razumne cijene". Bio je brži čak i od deklariranog ovisnika o superautomobilima, glumačkog kolege Rowana Atkinsona.

Rory Reid, pak, jedini je izabrani kandidat BBC-jeve javne otvorene audicije. Premda je manje poznat široj javnosti, vrstan je specijalizirani automobilistički novinar s već 18 godina iskustva, a nije bez iskustva ni u testiranju automobila pred televizijskim kamerama. Radio je kao voditelj automobilističkih emisija na nekoliko televizija i web portala, a recenziju Rolls-Royce Ghosta na svom je portalu Recumbe, primjerice, napravio u obliku pjesme...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:44