CIJENA OKO 39 TISUĆA EURA

U VOLKSWAGENU POTVRDILI: GTI TCR s 290 KS ide u serijsku proizvodnju i najavljuje novu generaciju paprenog Golfa

 
 VW

Hot-hatch modeli iz godine u godinu imaju sve više KS ispod poklopca motora, pa su tako u Volkswagenu odlučili na tržište plasirati novu verziju Golfa GTI koja broji 290 KS i koja će biti vrh ponude prije nego se na tržištu pojavi nova generacija. Kodno ime modela bit će Golf GTI TCR, a riječ je o modelu koji je predstavljen kao koncept na Wörtherseeu prošle godine, a sada će se nuditi i kupcima u serijskoj izvedbi. Ubrzanje do stotke iznosi 5,6 sekundi, snaga se prenosi putem 7-stupanjskog DSG mjenjača koji je ujedno i jedina opcija. Maksimalna brzina uz posebni paket opreme iznosi 260 km/h (inače je limitirana na 250 km/h).

VW

Agresivnost modela naglašena je putem novog prednjeg splittera, difuzora, sjajno crnih bočnih pragova kao i novih atraktivnih naplataka koji dolaze u dimenzijama od 18 i 19 cola. Tko misli vrijeme provoditi na stazi može naručiti i "semi-slick" gume.

VW

Uz sportska sjedala, u unutrašnjosti dominira digitalni zaslon koji dolazi standardno i na kojem će vozač uz navigaciju i slične funkcije moći pratiti i različite parametre vožnje. Objavljena je i početna cijena u Njemačkoj gdje će GTI TCR stajati 38,950 eura.

VW

Ove informacije zapravo nam ukazuju na to da će nova, nadolazeća osma generacija Golfa GTI biti itekako snažnija od trenutne. To i ne čudi s obzirom na to da je u ovom segmentu trend povećanja KS itekako prisutan. Renault Megane RS u Trophy izvedbi tako broji 300 KS, Seat Leon Cupra također, Mercedesova nedavno predstavljena "baby" AMG A-klasa može se pohvaliti s 306 KS, a trenutni vladar klase (barem prema vremenu na Ringu) je Honda Civic Type R koja ispod poklopca skriva 320 KS. Njemački Auto Bild tako piše kako će novi GTI imati preko 300 KS, a za sve detalje ipak ćemo morati pričekati oko godinu dana (novi Golf premijeru će imati na salonu u Frankfurtu, a GTI verziju možemo očekivati nekoliko mjeseci kasnije).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:25