BAVARSKA SPORTSKA LIMUZINA

UDAR NA PORSCHE PANAMERU I DRUŠTVO: Ovo je novi BMW Serije 8 Gran Coupe

BMW

 

Novi BMW 8 Gran Coupe u konceptnoj smo izvedbi vidjeli na prošlogodišnjem salonu u Ženevi, a sada imamo prilike vidjeti i službene slike i detalje. Podsjetimo, Serije 8 Gran Coupe je sportska limuzina koja će pokušati oduzeti kupce Porsche Panameri, Mercedesu AMG GT 4 Door Coupeu, nadolazećem Audiju RS7 i ostatku društva u kategoriji sportskih limuzina.

Foto: BMW

Očekivano, prednji dio gotovo je identičan onome na coupe izvedbi, dok pogled na bočni i stražnji dio otkriva coupeovsku liniju krova, četiri sjedala te prilično agresivno dizajniran stržanji kraj. U unutrašnjosti se ističu digitalni kokpit i središnji 12,3-inčni zaslon, dok se ispod poklopca nalaze isti motori kao i kod coupe izvedbe.

Foto: BMW

Dakle, na početku prodaje bit će dostupni benzinski twin-turbo od 340 KS te dizelski 3,0-litreni turbo motor od 320 KS, dok će ljubitelji snažnih benzinaca moći odabrati M850i koji ispod poklopca skriva 4,4-litreni V8 motor snage 530 KS uz 750 Nm okretnog momenta.

Foto: BMW

Naravno, kasnije će se u ponudi naći i paprena M verzija, kao i M Competition. Očekuje se da će brojati 600 KS, odnosno 625 KS. Premijera za javnost bit će održana na salonu u Frankfurtu...

Izdvajamo

Iz drugih medija