NOVI REKORD

VIDEO: ALFIN SUV Stelvio Quadrifoglio projurio Ringom i s vremenom od 7:51 skinuo Porsche Cayenne s trona u kategoriji SUV-ova

"Prilikom razvoja Stelvia naglasak smo stavili na postavljanje standarda u svojoj klasi, a ovaj rekord potvrđuje da smo napravili dobar posao", izjavio je šef Alfe nakon obaranja rekorda
 Alfa Romeo

Nakon što je prije nekoliko dana Porsche potvrdio da je s modelom GT2 RS oborio rekord u kategoriji serijskih automobila, danas se oglasila Alfa Romeo s novim rekordom, ovaj put u kategoriji SUV vozila. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio tako je krug po "Zelenom paklu" odvozila za 7:51.7 , čime je preuzeta titula najbržeg od Porscheova SUV-a Cayennea Turbo S koji je bio gotovo 9 sekundi sporiji.

Kada vrijeme Alfe Stelvio Quadrifoglio usporedimo s drugim vremenima možemo vidjeti kako je odvozila brže od BMW-a M4 (doduše za volanom je tada bio urednik njemačkog Auto Motor Sporta), a za rekorderom u klasi s prednjim pogonom, Hondom Civic Type R (iz 2017.) zaostaje manje od 8 sekundi.

"Prilikom razvoja Stelvia naglasak smo stavili na postavljanje standarda u svojoj klasi, a ovaj rekord potvrđuje da smo napravili dobar posao. Ponosni smo što u svom portfoliju imamo dva rekordera: Giuliju QV kao najbržeg sedana na ringu i novog rekordera Stelvia u kategoriji SUV-ova", izjavio je Reid Bigland, izvršni direktor Alfe Romeo. Pogledajte kako Stelvio Quadrifoglio sa 2,9-litrenim twin-turbo V6 motorom snage 510 KS obara rekord u svojoj kategoriji:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:18