KAKVA UTRKA!

VIDEO: ČETIRI NJEMAČKE OBITELJSKE RAKETE NA CRTI! Titula najbržeg može pripasti samo jednom, evo i kojem!

 
 Youtube screenshot

Karavani i limuzine najčešće se smatraju obiteljskim ili poslovnim automobilima, ali postoji nekoliko iznimaka koje su nam već dobro poznate. To su Audi RS6 Avant, BMW M5, Mercedes-AMG E63 karavan i Porsche Panamera Sport Turismo.

Oni možda jesu karavani ili limuzine, ali s obzirom na svoje performanse, nalaze se među najpoželjnijim automobilima današnjice.

Inspiriran dolaskom snažnijeg Audija RS6 Avanta, britanski YouTube kanal Carwow organizirao je utrku ubrzanja između ove četvorke kako bi se utvrdilo kojemu će velikanu pripasti tron.

Podsjetimo, najnoviji Audi RS6 Avant pokreće 4,0-litreni twin-turbo motor V8 koji razvija čak 600 konjskih snaga i 800 Nm okretnoga momenta. Snaga se preko 8-brzinskog automatskog mjenjača prenosi na sve kotače pomoću Quattro pogona. Masa mu je 2075 kilograma.

Do njega je Mercedes-AMG E63 S karavan kojeg također pokreće 4,0-litreni twin-turbo motor V8, ali on razvija 612 konjskih snaga i 850 Nm okretnoga momenta. Mercedes ima 9-brzinski 'automatik' koji prenosi snagu na sve kotače, a masa mu je manja od Audijeve tek za 15 kilograma.

BMW M5 Competition pokreće veći 4,4-litreni twin-turbo motor V8 koji razvija 625 konjskih snaga i 750 Nm okretnoga momenta.

Snaga se kao i na Audiju prenosi na sve kotače pomoću 8-brzinskog automatskog mjenjača. Iako ima podosta manje momenta, M5 Competition diči se znatno manjom masom, odnosno 1940 kilograma.

Definitivno najsnažniji u utrci je Porsche Panamera Sport Turismo Turbo e-Hybrid s kombinacijom elektromotora i 4,0-litrenog twin-turbo motora V8.

Oni sveukupno razvijaju 680 konjskih snaga i 850 Nm okretnoga momenta, ali i znatno otežavaju automobil pa mu je masa čak 2400 kilograma. Snaga mu se također prenosi na sve kotače.

Karakteristike ovih automobila vrlo su slične, ali samo jedan od njih odnosi titulu najbržega. Rezultat utrke možete saznati pogledom na video ispod:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:33