PORSCHE ROAD TOUR 2017

VIDEO: Evo kako izgleda ispaljivanje Porschea 911 Turbo S i slalom vožnja Caymana S na pisti Zemunik u Zadru!

Uz Launch control, sa 911 Turbo S do stotke smo se ispaljivali za manje od 3 sekunde, dok nas je najekskluzivnija limuzina na svijetu, nova Panamera, osim voznim karakteristikama oduševila i tehnološkim inovacijama te besprijekornom unutrašnjosti
 Fran Kurelac

Porsche Road Tour održava se svake godine, a osim predstavnika medija u ovom događaju uživaju i trenutni te potencijalni vlasnici koji dobivaju poziv od Porschea. Nakon našeg iskustva, sigurni smo kako velik broj potencijalnih vlasnika vrlo brzo postanu i aktualni vlasnici nakon što se na ovom događanju uvjere u što su sve sposobni Porsche modeli. Ovogodišnje izdanje održalo se u Splitu i Zadru. Porsche je za tu priliku pripremio 7 atraktivnih modela koje smo imali prilike isprobati na spomenutoj ruti, ali i na zadarskom aerodromu. Među modelima su se posebno isticali 911 Turbo S sa monstruoznih 580 KS te nova Panamera Turbo koja broji 550 KS. Osim njih, za užitak u vožnji brinuli su se Cayman i Boxster modeli, kao i jedan Macan.

Foto: Fran Kurelac

Zanimljiva ruta od Splita do Zadra završila je na zadarskom aerodromu gdje smo imali prilike uvjeriti se u gotovo nevjerojatno ubrzanje modela 911 Turbo S. Sa Porscheovim instruktorom iz Finske prošli smo kroz osnove aktiviranja Launch controla, nakon čega smo i sami isprobali kako to funkcionira. Iako proizvođač navodi ubrzanje do stotke za 2,9 sekundi, u stvarnosti su te brojke još i manje, pa se spominje kako u idealnim uvjetima Turbo S do stotke pojuri za samo 2,6 sekundi.

Uz Launch control na aerodromu se održala i slalom vožnja s Caymanom S u kojoj smo se uvjerili u sposobnosti novog tipa ovjesa koji je zaslužan za odličnu upravljivost.

Najnoviji auto u karavani bila je nova generacija Panamere koju smo imali prilike isprobati u 550 KS snažnom Turbo izdanju, kao i 4S dizelskoj varijanti koja broji 422 KS. Osim odličnim performansama, oduševila nas je i novom unutrašnjosti koja pokazuje kojim smjerom će ići dizajn unutrašnjosti ostalih budućih Porsche modela.

U svakom slučaju, riječ je o iskustvu koje ćemo dugo pamtiti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 04:30