NEĆEŠ RAZBOJNIČE!

VIDEO: GRAĐANSKA SOLIDARNOST NA DJELU Pogledajte kako su slučajni prolaznici spriječili krađu motocikla!

Građani i kolege motociklisti usred bijela dana uspjeli su spasiti Ducati Panigale iz ruku moto-bande koja ga je upravo ukrala
 Youtube screenshot

U Engleskoj, a posebice u Londonu krađe motocikala su u porastu bez obzira na kompleksnu mrežu nadzornih kamera na svakom koraku. Kao što se moglo vidjeti već na nekoliko video uradaka na YouTubeu, lopovi se pritom često uopće ne boje usred bijela dana rezati debele lance, upaliti motor pa pobjeći, ili pak odgurati skupocjene motocikle do kombija ili kamiona parkiranih u blizini za brzi bijeg.

No jedan ovakav razbojnički pohod, kako je snimila kamera slučajnog prolaznik, krenula je loše po lopove. Dvojica razbojnika koji su se dovezli na neregistriranom skuteru do jednog parkiranog Ducatija Panigalea vrijednog oko 100.000 kuna „mrtvi hladni“ su krenuli u krađu. I dok je jedan nadzirao situaciju drugi je počeo rezati lance s kotača i brusilicom skidati napravu za zaključavanje diska s alarmom.

No već iznervirani drskim pothvatima moto-lopova po Londonu, motociklisti koji su parkirali u blizini vrijednog Ducatija i slučajni prolaznici pokušali su otjerati lopove vikom, a kada su došli u kontakt s njima dvojica su postala agresivni pa nakratko otjerali prolaznike brusilicom te nastavili svojim „poslom“. No prolaznici nisu prestajali, pa kada je jedan počeo gurati Panigalea, a drugi sjeo na skuter kako bi utekao, ponovo su se okomili na njih takvom silinom da je dvojac morao baciti motor i skuter na pod pa pobjeći pred masom koja se uključila u sprječavanje krađe. Biste li se vi izložili i pokušali spriječiti krađu nečijeg motocikla kada bi se našli u takvoj situaciji?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:04