KAD SRCE KAŽE DA, KAŽE HRVATSKA

VIDEO: JOŠ JEDNA POTVRDA LJEPOTAMA HRVATSKE Škoda snimila službeni promotivni video nove Octavije na otoku Krku, Gorskom kotaru i na Grobniku!

U fantastični kadrovima gotovo 25 minuta dugog Škodinog videa za promotivne potrebe djelomično snimljenim i dronom vidimo osvježenu Octaviju iz svih uglova dok vozi cestama otoka Krka i Gornjeg Jelenja
 Youtube screenshot

Nakon što su "na kapaljku" objavljivali slike nove Octavije i njenih različitih izvedbi, u Škodi su napokon objavili velik broj slika i informacija, kao i video koji prikazuje jedan od najpopularnijih modela u Hrvata. Ono što je za nas posebno zanimljivo je lokacija snimanja. U Škodi su naime odlučili promotivni video snimiti u Hrvatskoj. Tako možete uživati u 24 minute vožnje osvježene Octavije po cestama otoka Krka i cestama oko Gornjeg Jelenja. Scene snimljene dronom izgledaju impresivno, pa tako uz auto do izražaja dolaze i ljepote Lijepe naše.

Što se samog automobila tiče, prednji kraj izazvao je različite reakcije kupaca, a cilj dizajnera u Škodi bio je, kako kažu, stvoriti dinamičniji i mišičaviji dojam. Prednja svjetla koriste LED tehnologiju. Osim promjene izgleda, faceliftana Octavia čak je narasla u odnosu na prethodnika, doduše za par milimetara.

Foto: Škoda

U unutrašnjosti je došlo do najvećih promjena, a one uključuju novo ambijentalno osvjetljenje, USB utore straga, grijani volan koji dolazi uz doplatu kao i mogućnost narudžbe personaliziranog ključa. Vozač će ipak prije svega toga prvo primijetiti nove multimedijske sustave s većim zaslonima osjetljivim na dodir. Tako sada uz Columbus navigacijski sustav dolazi 9,2-inčni zaslon, a tu je i Wi-Fi hotspot za putnike. U Škodi napominju kako je zaslon poboljšan te se njime sada lakše upravlja. Krunu ponude činit će RS izvedbe čije je fotografiranje odrađeno na Grobniku.

Što se tiče sustava pomoći vozaču ističe se sustav upozorenja za pješake kao i "trailer assist" koji pomaže u parkiranju auta s kamp-kućicom. Uz to, tu su i poznati sustav nadzora mrtvog kuta i sustav koji prilikom izlaska iz parkinga upozorava na nadolazeći promet. Octavia dolazi i s novom kombinacijom: 2.0 TDI motor (150 KS) može biti uparen s DSG mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Ukupno Škoda nudi četiri benzinske varijante i četiri dizelske, snage od 86 KS do 184 KS. Osim početnog benzinca i dizelaša, ostale varijante mogu biti uparene s DSG mjenjačem. Za one najzahtjevnije tu su RS modeli koji raspolažu sa 2,0-litrenim turbo četverocilindarskim benzincem od 230 KS te 2,0-litrenim TDI motorom od 184 KS.

Uživajte u video isječku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:45