CESTOVNI TRKAČ

VIDEO: KAKVA VOŽNJA! NOVI PORSCHE 911 GT3 RS odvozio krug na Nürburgringu za 6:56.4 minuta!

 
 Porsche

početkom ovog tjedna počela je kružiti informacija kako je novi Porsche 911 GT3 RS od 520 KS koji stotku hvata za 3,2 sekunde i vozi do 312 km/h odvozio krug na Nürburgringu ispod sedam minuta, a danas je stigla i službena potvrda u obliku videa. Svaka čast! Točno vrijeme iznosi 6:56.4 minuta a postavio ga je tvornički vozač Porschea Kevin Estre i to je treće vrijeme ispod sedam minuta za jedan Porsche nakon modela 918 Spyder i 911 GT2 RS-a.

Od četiri kruga je pritom dva odvozio Porscheov vozač Lars Kern iz odjela razvoja. kada je odvezen najbrži krug s vremenom od 6:56.4 minuta i kada je Estre započeo vožnju, na stazi su bili idealni uvjeti, dakle temperatura od 14 stupnjeva u zraku i 18 stupnjeva asfalta na stazi, a nakon vožnje nije skrivao zadovoljstvo - "ovaj krug bio je prava senzacija i za mene" - izjavio je 29-godišnji vozač i nastavio "u brzim zavojima i posebno na kočenju 911 GT3 RS je nevjerojatno blizu našem trkačem GT3 R, no za puno toga su zaslužne cestovne Michelin Pilot Sport Cup 2 gume posljednje generacije posebno optimizirane za pistu. Vrtjeti motor od šest cilindara do 9000 okretaja jednostavno je fantastično, okretni moment se pritom osjeća u svakom trenutku, a zvuk je neponovljiv!"

Porsche

Na auto su bile postavljene cestovne Michelin Pilot Sport Cup 2R gume posljednje generacije posebno optimizirane za pistu. "Ni jedan serijski Porsche nije toliko blizu modelu za utrke poput novog GT3 RS-a u čiji su razvoj utisnute inovativne ideje iz vrhunskog motosporta i modela 911 GT3 R. Riječ je o sportskom automobilu koji utjelovljuje našu filozofiju GT modela kod kojeg top tehnologija mora biti fascinantna, ali i opipljiva. Po tom pitanju za naš novi 911 GT3 RS nije bilo boljeg testa nego krug na Ringu" izjavio je potpredsjednik Porsche Motorsporta i divizije GT modela Frank Steffen Walliser.

Porsche

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:26