NOVI DIZAJN I GUME

VIDEO: Pogledajte kako će izgledati bolidi Formule 1 za 2021. godinu da bismo na stazama gledali više pretjecanja!

 
 Formula 1/Youtube screenshot

Kao što je već poznato, Formula 1 od 2021. godine suočit će se s nekim sasvim novim pravilima koja se uvode kako bi u sport donijela još više uzbuđenja, kako za vozače tako i za gledatelje uz staze i na malim ekranima. Sada zahvaljujući upravo objavljenom službenom videu Formule 1 iz zračnog tunela Saubera imamo prilike vidjeti o kakvim će se sve najvažnijim promjenama ovdje raditi, kao i projekciju konkretnih očekivanja što bi to trebalo donijeti na stazi.

U videu je tako moguće vidjeti realističan izgled bolida za 2010. godinu, a među najznačajnijim novostima tako su vrlo čist dizajn samog bolida te nikad veći naplaci (18 cola!) s novim Pirelijevim mješavinama guma izrazito niskog profila (s posebnim "blatobranima" za usmjeravanje protoka zraka ), podnica koja može generirati još više potiska te potpuno drugačiji koncept stražnjeg krila koji bi zrak nakon prolaska trebao usmjeravati znatno više nego sada.

Formula 1/Youtube screenshot

Sve to trebalo bi znatno smanjiti količinu tzv. prljavog zraka i omogućiti lakše praćenje bolida ispred na malim udaljenostima te uz puno manji gubitak downforcea (trebao bi iznositi tek oko 10 posto, umjesto trenutačnih 50) umnogome olakšati pretjecanje. Dizajn prednjeg spoilera, kako sada stvari stoje, tako ostavlja najviše prostora za promjene i prilagodbe aerodinamike...

Formula 1/Youtube screenshot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:32