SPREMA ZA POKAZIVANJE

VIDEO: POSLJEDNJA TESTIRANJA RIMAC C TWO ODRADIO KOD KUĆE Uoči premijere u Ženevi i nakon Narda, elektro bolid od 1914 KS i 2300 Nm posjetio Grobnik

 
 Rimac

Rimac Automobili krajem prošle godine su najavili da će na ovogodišnjoj Ženevi predstaviti proizvodnu verziju koncepta C_Two te njegovo novo ime.

S obzirom na to da u posljednje vrijeme objavljuju niz videa o samom razvoju novog automobila, možemo pretpostaviti da je isti pri samome završetku razvoja.

Podsjetimo, serijski C_Two bi trebao imati 1914 konjskih snaga i 2300 Nm okretnoga momenta te ubrzavati do 'stotke' za 1,86 sekundi.

Posljednji videouradak iz hrvatske tvornice pokazuje razvoj voznih karakteristika na trkaćoj stazi Grobnik. U isto vrijeme se testiraju dva automobila, a svaki je zadužen za posebne stavke.

Prvi se automobil fokusira na ovjes i upravljivost, a drugi na aerodinamiku putem aktivnih aero komponenti. Zanimljivo je da nijedan C_Two nema iste komponente kao onaj drugi, tako da bi se same komponente što bolje razvile i da se ne pomiješaju sakupljeni podaci.

Iako prototipi izgledaju iznimno brzo na snimkama, testni vozač Rimac Automobila, Miroslav Zrnčević, objašnjava kako je bitno osigurati da automobil bude lagan za voziti i pri malim brzinama, jer ipak ima – skoro dvije tisuće konjskih snaga.

Rimac

Zrnčević dodaje kako nakon ovoga testiranja jedan automobil ide na legendarnu stazu Nardo, a drugi ostaje u Zagrebu za daljnji razvitak.

C_Two već sada izgleda prekrasno te ispušta zvuk kao iz nekog futurističkog filma. Još je samo nekoliko tjedana preostalo do salona automobila u Ženevi, pa se veselimo vidjeti konačan proizvod, a vjerujemo i da bi Rimac ponovno mogao privući veliku pažnju iz svijeta.

Rimac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:00