HVALEVRIJEDNA IDEJA

VIDEO: Volkswagen i Audi efektno promiču osobnu distancu između osoba kao zaštitu od prijenosa korona virusa s osobe na osobu. Evo i kako!

 

Održavanje razmaka između osoba ili osobna distanca (ne socijalna distancu, kako neki to pogrešno navode, jer nam je socijalna interakcija sad potrebnija više nego ikad) jedna je od mjera koja pridonosi kontroli inficiranja koronavirusom, a namijenjena je zaustavljanju ili usporavanju širenja zarazne bolesti, što sve već jako dobro znamo.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kao i naš krizni Stožer civilne zaštite tako poručuju kao je u osobnim kontaktima potrebno održavati udaljenost najmanje jedan ili dva metra između sebe i svake druge osobe.

 

U ovim vremenima kada novi koronavirus prijeti životima milijuna ljudi, osobna distancija je od ključne važnosti.

No, proizvođači automobila pritom nisu imuni na virus: u zahvaćenim zemljama većina je pogona stala s radom, a gdje nije, svi osim radnika na traci poslani su da rade od kuće.

 

Kako vidimo, neki proizvođači su aktivni i na socijalnom polju upozoravajući javnosti na bitnost tog postupka, pa tako Volkswagen i Audi, na primjer, na društvenim mrežama promoviraju bitnost društvene distance modificirajući svoje logotipe kao ilustraciju tog koncepta.

S obzirom na to da je logo svetinja, pozdravljamo ovu inicijativu njemačkih proizvođača, da na ovaj način podignu svijest svojih kupaca diljem svijeta, makar ga mijenjali i privremeno...

Evo i kako izgledaju logotipovi VW-a i Audija kad se razdvoje prsteni i razmaknu V i W u krugu uz poruke važnosti osobnog razmaka...

Izdvajamo

Iz drugih medija