SALON U ŠANGAJU

VJESNIK NOVE GENERACIJE kompaktnih Mercedesa: Concept A Sedan

Mercedes će studijom Concept A Sedan na Salonu automobila u Šangaju nagovijestiti kako će izgledati sljedeća generacija kompaktne game od A-klase, GLA i CLA modela, a ovaj koncept najavljuje i pridruživanje sedanske izvedbe

Konceptni Mercedes A-klase Sedan koji doživljava premijeru na Salonu automobila u Šangaju predstavlja evoluciju Mercedesovog dizajnerskog izričaja koji prema viđenom djeluje vrlo atraktivno s pročišćenim linijama i prepoznatljivim prednjim krajem s "Panamericana" maskom hladnjaka kakvu već koriste sportski modeli GT S i GLC 63 AMG. "Naš Concept A Sedan pokazuje da je vrijeme nabora gotovo”, kaže Mercedesov šef dizajna Gorden Wagener.Sa svojim savršenim proporcijama i površinama sa smanjenim brojem linija Concept A Sedan predstavlja novu dizajnersku eru.

Daimler AG

Trenutačna generacija kompaktne game značajno je doprinijela da 2016. godina bude šesta rekordna godina u nizu za Mercedes po prodaji, a od 2012. je diljem svijeta vlasnike pronašlo čak 2 milijuna kompaktnih Mercedesa svih izvedbi.

Mercedes-Benz Concept A Sedan, 2017
Mercedes

"Taj uspjeh pokazuje da su naši kupci apsolutno oduševljeni trenutačnom generacijom Mercedesovih kompaktnih automobila”, kaže Britta Seeger, članica uprave i šefica marketinga koja je uvjerena kako će planirano proširenje sa sedanskom A klasom dovesti do nastavka priče o uspjehu.

Foto: Mercedes

Studija Concept A Sedan predstavlja tako buduću malu premium limuzinu koja u dužini mjeri 4,6 metara, a u širinu 1,9 metara s kratkim prevjesima što daje na dinamici i razmakom između osovina koji osigurava puno prostora u kabini, posebice na stražnjoj klupi. Dodatne karakteristike limuzine su relativno okomiti C-nosač, veliki bočni prozori i viša donja linija prozora.

Mercedes-Benz Concept A Sedan, 2017
Mercedes

Izgledom mišičav dizajn lukova kotača, sa smanjenim dimenzijama, ističe ekskluzivne 20-inčne kotače. Kvake vrata izložbenog automobila poravnate su s karoserijom, a privlačni prednji kraj odražava samouvjerenost. Samouvjerenost koja će se u idućoj generaciji kompaktnih Mercedesa odražavati kod svih modela.

Mercedes-Benz Concept A Sedan, 2017
Mercedes

Inače, nije slučajno što Mercedes Concept A Sedan premijeru doživljava upravo u Šangaju jer kinesko tržište "guta" male premium limuzine, a osim prvog konkurenta Audija A3 sedan, BMW je zasad samo za kinesko tržište već pripremio Seriju 2 Sedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:16