KAD SE PRAVIO BOLESTAN...

VOZIO LAMBORGHINI DUPLO OD DOZVOLJENOG PA REKAO DA ŽURI NA TESTIRANJE NA COVID-19 Dobio je novčanu kaznu, ostao je bez vozačke i još 14 dana karantene

Ilustracija

Priča dolazi iz Australije, točnije Sidneya. Policija je, naime, zaustavila 35-godišnjeg muškarca koji je vozio Lamborghini 160 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno 70 km/h.

Vozač skupe talijanske jurilice pokušao se opravdati kako je pretjerao s brzinom jer žuri na testiranje na COVID-19 s obzirom na to da je primijetio simptome, u nadi kako će ih ustrašiti i kako će ga pustiti. No nije bilo tako.

Policajci se nisu dali uvjeriti u to pa je vozač, osim što će platiti masnu kaznu i što mu je na licu mjesta oduzeta vozačka dozvola, dobio i "osobni escort" do prve bolnice.

Tamo je odmah ostavljen u "dobrovoljnu" izolaciju u trajanju od 14 dana, što vrijedi za sve koji primijete simptome.

"Vozači ni pod kojim uvjetima ne bi trebali kršiti pravila na cestama", komentirao je Michael Corboy, zapovjednik prometne policije.

Dakle, nisu se dali nasamariti. Slučajevi nesmotrene i brze vožnje poput ove postaju sve češći sada u vrijeme korona virusa koji vlada diljem svijeta pa tako i kod nas, a o čemu smo već pisali.

Najrjeđi cestovni promet od kada pamtimo u desetljećima iza nas mnogima je dao krila da pritisnu gas do poda.

A slučajeva ima još: prošle nedjelje je policija u Oaklandu u Kaliforniji prekinula nekoliko uličnih jurnjava i uhitila tri osobe, dok je Torontu, u Kanadi, policija zbog žestokih uličnih utrka uhitila 18 osoba i oduzela im automobile...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:29