PREMIJERA U LOS ANGELESU

VW IZNENADIO ELEKTRO KARAVANOM U LOS ANGELESU: Predstavljen konceptni ID. Space Vizzion snage 275 KS koji s jednim punjenjem prelazi 590 kilometara

 
 VW

Volkswagen je salon automobila u Los Angelesu iskoristio za predstavljanje još jednog električnog modela. Ovaj put je riječ o konceptu ID. Space Vizzion, sedmom po redu postavljenom na novu MEB platformu razvijenu isključivo za električne modele VW grupe. ID Space Vizzion vizualno izgleda poput sportskog karavana (što je danas u svijetu crossovera i SUV-ova prava rijetkost), a za pogon se brine elektro motor od 275 KS.

U Volkswagenu ističu da bi serijska izvedba mogla imati dodati motor čime bi ukupna snaga narasla na 355 KS, a snaga bi se prenosila na sve kotače (koncept s druge strane ima stražnji pogon).

Naravno, jedno od najčešćih pitanja kod električnih modela vezano je uz domet. ID. Space Vizzion prema informacijama Volkswagena zahvaljujući bateriji kapaciteta 82 kWh s jednim punjenjem prelazi 590 kilometara prema WLTP ciklusu.

VW

Na prednjem dijelu 4,96 metara dugog koncepta ističu se povezana LED svjetla (slično kao kod Golfa GTE) kao i dodatno osvjetljenje na dnu odbojnika. Stražnjim krajem dominiraju zanimljivo dizajnirana LED svjetla koja su također povezana što dodatno naglašava širinu automobila (1,88 m).

Cijelu priču oko modernog dizajna upotpunjuju 22-inčni naplaci, a jasno je kako su dizajneri prilikom oblikovanja karoserije prije svega mislili na aerodinamičnost koja je kod električnih modela jedna od važnijih stvari. Tako su klasične kvake za otvaranje vrata „nestale”, a mijenjaju ih površine koje se osvjetljavaju kada se vlasnik približi vozilu uz pomoć Keyless Advanced funkcije. Dolaskom do automobila vozač pritišće osvijetljenu površinu i automobil se otvara.

VW

U unutrašnjosti – minimalizam i digitalizacija, baš kao i kod većine električnih modela. Prekidača nema, a na središnjem dijelu nalazi se 15,6-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

Ispred vozača nalazi se zaslon s nekoliko najvažnijih informacija, a većina informacija projicirat će se na AR head-up zaslonu. Za ugođaj se brine ambijentalno osvjetljenje s 30 različitih boja.

VW

Model ID. Space Vizzion pokazuje kako bi mogla izgledati serijska izvedba koja će biti predstavljena krajem 2021. godine.

VW

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:07