DOBAR IZBOR

ZABORAVITE FILMSKE AUTOMOBILE ZA KRAĐU I BIJEG Najbolji auto za to u stvarnom životu je VW Golf R kojim je ukraden zlatni WC od 5 milijuna dolara!

 

Sigurno ste čuli nesvakidašnju vijest da su nedavno lopovi ukrali toalernu školjku od 18 karatnog zlata iz britanske palače Blenheim, gdje je WC bio smješten u sklopu izložbe.

Toalet, koji vrijedi više od pet milijuna dolara, bio je dio izložbe posvećene talijanskom konceptualnom umjetniku Mauriziju Cattelanu, koja je sredinom rujna, 14. 9. ove godine bila otvorena u dvorcu Blenheim, udaljenom oko 100 kilometara zapadno od Londona.

 

Zlatna toaletna školjka nazvana "Amerika" prethodno je bio izložen u njujorškom muzeju Guggenheim, gdje ga je vidjelo preko 100 tisuća ljudi.

Lopovi su s najmanje dva vozila provalili u palaču, rodno mjesto Winstona Churchilla, te su ukrali WC u samu zoru.

Budući da je toalet bio spojen i funkcionalan, uzrokovana je velika šteta i poplava izjavili su iz policije.

 

Uhićen je jedan muškarac no školjki ni traga...

Iz palače Blenheim rekli su da su tužni zbog gubitka "dragocjene" umjetnine.

Policija je u potraži za vozilom koje je korišteno za krađu nebi li ipak pronašli zlatnu wc školjiku, a riječ je o plavom VW Golfu R koji je sa 300 KS najsnažniji tvornički Golf u povijesti!

 

Grupa od 5 kradljivaca dobro je promislila čime će u krađu - Golf R nije bitno upadljiviji od običnog Golfa, a goleme snage i s pogonom na sve kotače lako preveze sve kradljivce i školjku tešku 100 kg.

Snimila ga je nadzorna kamera i sad je cijela Engleska u potrazi za plavom raketom kojom je ukradena skupocjena školjka...

 

Izdvajamo

Iz drugih medija