AKTUALNO

Autoklub.hr i ORYX Asistencija istražuju: Kakva iskustva Hrvati imaju s tehničkim pregledom i prolaze li redovno?

 Getty Images/iStockphoto

Tehnički pregled čeka nas svake godine, a budući da je prema podacima Centra za vozila Hrvatske prosječan automobil u 2016. bio star 12,73 godine, ne treba čuditi činjenica da mnogi imaju problema na tehničkom pregledu. Kako bismo doznali nešto više o prolaznosti na tehničkom pregledu, u suradnji s ORYX Asistencijom proveli smo anketu na 2500 vozača, a rezultate možete pogledati u nastavku.

Zanimljivo je da čak 91% ispitanika smatra da njihov automobil zadovoljava uvjete za prolazak na tehničkom pregledu, međutim problemi se javljaju na samom dolasku na stanicu, što se može vidjeti iz gore navedenih rezultata. Naime, čak 25% ispitanika palo je tehnički barem jednom, dok njih 8% više puta nije uspjelo zadovoljiti uvjete za prolazak tehničkog, što znači da dio ispitanika koji smatra da zadovoljavaju uvjete na kraju ipak ne prolaze na tehničkom.

Nakon pada na tehničkom, vlasnici problem rješavaju kupnjom dijelova u gotovini ili karticom na rate, a manji dio ispitanika posuđuje novac od prijatelja. Zanimljiv je podatak da je čak 86% ispitanika izjavilo da redovito servisira automobil, no unatoč tome iz rezultata se može vidjeti kako i oni koji su bili redoviti ponekad nisu uspjeli zadovoljiti uvjete na tehničkom, što je jednim dijelom i zbog gore spomenute prosječne starosti automobila od 12,73 godine.

Nova usluga na našem tržištu dolazi od strane ORYX Asistencije i naziva se Autopass. Autopass Vam omogućuje besplatan popravak osobnog vozila u slučaju tehničke neispravnosti vozila. Pod tehničkom neispravnosti vozila podrazumijeva se pad na tehničkom pregledu vozila, a koji je dokumentiran Zapisnikom o redovnom tehničkom pregledu. Popis sklopova na vozilu kao i financijski limiti za svaki sklop do kojih je moguće koristiti besplatan popravak vozila ovisi o vrsti paketa koji ste ugovorili. U slučaju pada na tehničkom pregledu nazovite kontaktni centar ORYX Asistencije koja će vam organizirati popravak vozila, a onda bezbrižno na ponovljeni tehnički pregled. Autopass možete ugovoriti kod svog osiguravatelja prilikom ugovaranja nove ili obnove police auto odgovornosti, a više o svemu možete pročitati ovdje.

OVAJ SADRŽAJ OMOGUĆUJE VAM ORYX AUTOPASS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:01