REVOLUCIJA

G1 KLUB PRODUŽENO AUTO JAMSTVO ZA RABLJENE - sigurnost od nepredviđenih troškova! Na autoklub.hr uskoro donosimo bazu svih rabljenih s jamstvom u HR!

 
 Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia

Kupovina polovnog automobila uvijek je svojevrsna lutrija, pa je uvijek dobro prije kupnje i uz najpozitivnije reference prodavača, automobill temeljito pregledati te odraditi probnu vožnju. Tako bi se barem donekle osigurali i otklonili neke sumnje koje su vas eventualno kopkale.

No, hoće li se neki dio polovnog automobila nakon kupnje pokvariti već iza prvog zavoja, ili neće i nekoliko godina, nikad ne možete biti sigurni. Osim ako na polovni automobil ne dobijete jamstvo.

Što se toga tiče, trgovcima rabljenih nikakav propis ne nalaže davanje jamstva za automobile, no ako ga već izdaju, kako piše u Direktivi 1999/44/EC to jamstvo ne smije biti kraće od godine dana.

Upravo zato prodavači rabljenih nisu skloni davanju pisanog jamstva, a usmeno znaju nuditi i kraće, šestomjesečno koje nema baš nikakvu pravu težinu.

, Image: 369431943, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Kirisa99 / Alamy / Alamy / Profimedia
Kirisa99 / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako vjerujemo da valjano jamstvo bez skrivenih odredbi ispisanih malim slovima bitno povećava sigurnost pri kupnji rabljenog i štiti kupce od nepredviđenih troškova uskoro ćemo obogatiti naš portal autoklub.hr s vrijednim, kupcima rabljenih izuzetno korisnim dodatkom - izravnom poveznicom na najveću bazu rabljenih s jamstvom u Hrvatskoj.

Riječ je o bazi vezanoj uz uslugu produženog jamstva G1 klub, koja trgovcima rabljenih omogućuje da bez rizika i velikog financijskog izdatka kupcima jamče da je automobil u njihovoj ponudi uredno održavan i temeljito pregledan prije prodaje.

U bazi se isključivo nalaze vozila mase do 3,5 tone kojima od prve registracije nije prošlo više od 12 godina ili nisu prevalila više od 200.000 kilometara od aktivacije jamstva, a pravo na produženo jamstvo potom vrijedi do najviše 250.000 kilometara.

Znači, automobili u ponudi su uglavnom mlađeg godišta, što također ide prilog sigurnoj kupnji.

, Image: 468523579, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Sergey Tikhomirov / Alamy / Alamy / Profimedia
Sergey Tikhomirov / Alamy / Alamy / Profimedia

Dodatna pogodnost vozila s produljenim jamstvom G1 klub jest što kupcima donose pomoć na cesti i zamjensko vozilo u slučaju kvara, a vrijednost rabljenog povećava i što je jamstvo prenosivo u slučaju da vlasnik proda automobil za vrijeme trajanja jamstva.

Znači, u 12 mjeseci od trenutka kupnje i ugovaranja jamstva.

Kako ne bi izgubili prava iz jamstva kupci automobile tek moraju održavati prema uputama proizvođača, servise obavljati u ovlaštenoj mreži proizvođača ili kod nekoga iz dobro razgranate mreže servisa koji su ugovorni partneri produljenog jamstva G1 klub.

Također, ne smiju vozila koristiti za taksiranje, rent-a-car ili natjecanja. I to je, otprilike, sve potrebno kako bi se mirno i spokojno vozili u svom rabljenom 12 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:46