TUNING

ABT DORADIO ŠKODU OCTAVIJU RS: Snaga benzinca porasla na 290 KS, dok se dizelska verzija nudi s 210 KS, a vizualne dorade su minimalne

 
 ABT

Škoda Octavia RS jedan je od onih automobila kod kojih imate praktičnost i dobre performanse. Podsjetimo, ispod poklopca je 2.0 TSI motor koji u serijskom izdanju razvija 245 KS uz 370 Nm okretnog momenta. Naravno, neki će reći da im to nije dovoljno, a tu onda uskače dobro poznata njemačka tuning kuća ABT koja vlasnicima ovog modela nudi povećanje snage, ali i neke vizualne dorade.

Foto: ABT

Pa krenimo sa samim brojkama. Uz optimizaciju motora snaga raste na 290 KS uz 410 Nm okretnog momenta. Iako nisu objavili brojke vezane uz ubrzanje, serijska izvedba do stotke sprinta za 6,7 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Sigurni smo kako je ubrzanje poboljšano, a moguće je i da je moguće skinuti „blokadu”.

Ljubitelji dizela također će doći na svoje, budući da se nudi dorada i za Octaviju RS dizel čiji 2,0-litreni TDI umjesto serijskih 184 KS tako broji 210 KS uz visokih 420 Nm okretnog momenta.

Osim povećanja snage motora, ABT nudi i nove opruge koje spuštaju automobil 30 mm, što osim vizualnog dojma poboljšava i držanje u zavojima. Kako to obično biva s ABT-om, vizualne dorade odlučili su svesti na minimum, pa se tako nude tek novi naplaci veličine od 18 do 20 cola. Moramo priznati kako automobil izgleda skladno, a dodatna snaga ispod poklopca izmamit će osmjeh na lice vlasnicima. Cijene još nisu objavljene već se mogu dobiti na upit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:23