RM Sotheby’s

AUKCIJE: ZABORAVITE LAMBORGHINI URUS, pravi frajeri voze kultni Rambo-Lambo LM002!

 
 RM Sotheby’s

Zvijezda izložbe Amelia Island na Floridi koja će se održati 8. i 9. ožujka svakako će biti kultni Lamborghini LM002 koji će ponuditi aukcijska kuća RM Sotheby’s. Lamborghini je proizveo tek 328 primjeraka robusnog terenca i svojevrsnog prvog luksuznog SUV-a uopće, a od predstavljanja 1986. godine pokretao ga je 5,2-litreni V12 atmosferac iz modela Countach od 450 KS koji je snagu prenosio na sva četiri kotača, zahvaljujući čemu je ovaj teški terenski div do 100 km/h sprintao za 7,7 sekundi!

Ispod robusne i masivne vanjštine krije se za ono doba poprilična doza luksuza. Unutrašnjost je presvučena kožom, a putnici su mogli uživati u vrhunskom glazbenom sustavu kao i klimi. Pirelli je za ovaj model razvio posebne gume s kojima je LM002 s lakoćom prelazio preko neprohodnih terena. Zanimljivo je kako obujam spremnika za gorivo iznosi čak 169 litara kako bi autonomija bila barem prihvatljiva.

RM Sotheby’s

Konkretni primjerak je kupcu isporučen 28. ožujka 1988. godine putem uvoznika Chrysler Italian Imports u New Jerseyu. O prethodnim vlasnicima nema puno informacija osim da su bili dobro potkoženi, a automobil sada ima originalnih tek 54.000 kilometara. Prema RM Sotheby'su ovaj je Rambo-Lambo u originalnoj bijeloj boji potpuno restauriran: od obnovljenog 4x4 prijenosa, rasplinjača, ispuha, motora, do novih akumulatora i svih tekućina, a zamijenjeni su kevlarska spojka, zamašnjak, potisna ploča te cilindri spojke.

RM Sotheby’s

Na ovom su LM002 originalne čak i Pirelli gume. Obnova je stajala visokih 45.000 dolara, a akcijska kuća procjenjuje kako bi novi kupac za ovaj posebni Lamborghini trebao iskrcati oko 475.000 dolara, gotovo pa duplo više nego za potpuno novi Lamborghini Urus!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:29