AUKCIJA

BIVŠI F1 PRVAK PRODAJE RIJETKI LAMBORGHINI COUNTACH: početna cijena za talijansku jurilicu s V12 motorom snage 371 KS iznosi 499 tisuća dolara!

 
 Motor Car Gallery

Mario Andretti, svjetski automobilistički as i prvak u Formuli 1 godine 1978. godine odlučio je svoj Lamborghini Countach iz 1984. godine staviti na aukciju. Riječ je o modelu 5000 S koji ispod poklopca skriva 5,0-litreni atmosferski V12 motor snage 371 KS. Treba napomenuti kako je proizveden tek 321 primjerak spomenute verzije, što znači da je riječ o pravom raritetu, a u prilog mu idu i odlična očuvanost kao i činjenica kako je na motoru odrađena „generalka”. Talijanska jurilica lakirana je u žarko crvenu boju,dok se u unutrašnjosti ističu bež kožna sjedala. Brojčanik stoji na prilično niskih 17,715 kilometara, što znači da je automobil u prosjeku godišnje prelazio samo 432 kilometra!

Foto: Motor Car Gallery

Sve to utjecalo je na cijenu, pa tako u aukcijskoj kući Motor Car Gallery koja je zadužena za prodaju ističu kako će budući kupac morati keširati popriličnih 499 tisuća dolara za Andrettijevu jurilicu. Riječ je o iznosu za kojeg možete kupiti i primjerice moderni Aventador SV, no sigurno je kako je Countach puno rjeđa pojava i novom će vlasniku donijeti mnogo pozornosti (ako će ga odlučiti voziti, a ne sakrivati u garaži). Andretti pritom ne bi trebao biti previše pogođen odlaskom Countacha iz garaže, budući da u kolekciji još uvijek ima još jedan primjerak Countacha, i to posebnu Anniversary verziju iz 1989. godine, Diablo, Murcielago, Aventador....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:27