SAMO 30 PRIMJERAKA

BMW E30 M3 ZA POŽELJETI: kompanija Redux nudi restomod s kojim snaga raste na čak 387 KS uz 528 Nm okretnog momenta!

 
 Redux

Kompanija Redux (za koju vjerojatno niste čuli) specijalizirala se za restauraciju i restomod dorade kultnog BMW-a E30 M3! Model sa slika njihov je prvi projekt, a planiraju napraviti ukupno 30 primjeraka. Kako ide cijeli proces? Naravno, sve kreće od serijske izvedbe BMW-a E30 M3. Vlasnici mogu donijeti svoj model, a ako nisu u mogućnosti, kompanija Redux će za njih pronaći primjerak koji zatim kreće u potpunu transformaciju. Na početku se rastavljaju svi dijelovi, a šasija se po potrebi i izravnava. Zatim kreće sanacija hrđe te lakiranje (ili sanacija samo pojedinih elemenata, ovisno o stanju automobila).

Foto: Redux

Posebno je zanimljivo ono što se nalazi ispod poklopca. Naime, obujam motora povećan je na 2,5 litre (serijska izvedba ispod poklopca skriva 2,3-litreni agregat), a uz turbopunjač snaga raste na 387 KS uz 528 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača, dok se za zvuk brine ručno izrađeni ispušni sustav.

Za zaustavljanje se brinu AP Racing diskovi i kočiona kliješta, a tu je i EXE-TC adaptivni sportski ovjes. Automobil je unatoč ovim doradama zadržao "klasični" izgled i moramo priznati kako je cijeli projekt odlično odrađen. Treba spomenuti kako će kupci moći birati između verzije bez turbopunjača (čija snaga nije objavljena) ili već spomenute izvedbe s turbopunjačem koja broji 387 KS. Svi ljubitelji BMW-a E30 M3 s dubljim džepom morat će požuriti ako žele ovu preradu zbog, kao što smo već napisali, tek 30 planiranih primjeraka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:18