FOTO

BMW E39 M5 KOJI SE STVARNO NAVOZIO: na brojčaniku stoji 611 tisuća kilometara, a vlasnik planira doći do magične brojke od milijun!

 
 Talia Spain / Petrolicious

Iako izgleda kao da je pred koju godinu izašao iz salona, ovaj BMW E39 M5 na svojim leđima ima više od 17 godina. Kako navodi sadašnji vlasnik, automobil je kupljen 2000. godine, a dosad je prešao čak 611 tisuća kilometara. Priču prenosimo s portala Petrolicious čija je ekipa odradila intervju i fotkanja s vlasnikom. On se u ovaj model zaljubio čim je na televiziji vidio reklamu, a nekoliko godina kasnije postao je i vlasnikom jednog primjerka. I to kakvog: čim ga je kupio odlučio ga je dovesti u mint stanje. Karoserija je lakirana u originalnu boju, unutrašnjosti je također uređena, a za bolje držanje ugrađene su gevinde. Monstruozni 4,9-litreni S62 V8 motor dodatno je pojačan pa broji više od serijskih 400 KS. Osim za svakodnevnu vožnju, M5 ovom vlasniku služi za odlazak na stazu kao i izlete na planinske ceste nadomak Atlante.

Foto: Jaron Cole, Talia Spain / Petrolicious

Budući da je vlasnik po struci mehaničar koji radi u BMW-u, imao je prilike isprobati sve modele bavarskog proizvođača. "Vozio sam sve od E30 M3 pa do novog M6 Gran Coupe-a, no i dalje bih odabrao E39 M5 prije ostalih." Posebno mu se sviđa "podvojena ličnost" ovog modela kojim, kako kaže, možete jurcati po planinskim cestama u boku, a onda ga isti dan napuniti prtljagom i zajedno sa djecom u tišini krstariti po autocesti brzinom od 120 km/h. Vlasnik napominje kako mu je cilj proći brojku od 500 tisuća milja na brojčaniku (804 tisuće kilometara), a kasnije doći i do brojke od milijun kilometara. S obzirom na to da ga koristi svakodnevno, ne sumnjamo kako će u tome i uspjeti.

IZVOR: Petrolicious

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:46