FOTO, VIDEO

CIJENA 5,5 MILIJUNA EURA! Jedan od najpoznatijih primjeraka trkaćeg Ferrarija F40 LM s bogatom povijesti ide na aukciju...

 
 RM Sotheby's

Legendarni Ferrari F40 posebno je cijenjen kod ljubitelja Ferrari modela, a još je impresivnija LM inačica koja će idući tjedan biti ponuđena na aukciji RM Sotheby's-a u Parizu. Riječ je o jednom od tek 19 proizvedenih modela koji pritom ima i bogatu trkaću povijest. U odnosu na serijsku izvedbu napravljene su dorade na karoseriji ali i na motoru pa je tako snaga povećana na 700 KS, a uz to su poboljšane kočnice.

Foto: RM Sotheby's

Ovaj primjerak ima bogatu i dugu trkaću povijest koja uključuje čak dva nastupa na kultnoj utrci 24 sata Le Mansa 1995. (12. mjesto u ukupnom poretku) i 1996. godine, pobjedu na utrci "Anderstorp 4 Hours", kao i nekoliko uspješnih nastupa na Global GT seriji.

Uz to, automobil lakiran u French racing plavu boju u perfektnom je stanju te je spreman za sudjelovanje u utrkama klasičnih automobila, uključujući utrke Club GT Competitizoni u režiji Ferrarija.

RM Sotheby's

Sigurni smo kako će kolekcionari i ljubitelji Ferrari modela pohrliti u Pariz 6. veljače kada je zakazana aukcija. A cijena? Očekivano - paprena. Aukcijska kuća procjenjuje kako bi se ovaj kultni primjerak mogao prodati po cijeni između 4,5 i 5,5 milijuna eura!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:48