ALFE POPUT FERRARIJA

CIJENE PREDRATNIH TRKAĆIH ALFI LETE U NEBO! Tipo B na kakvom je zanat pekao i Enzo Ferrari traži novog vlasnika za najmanje 4 milijuna funti!

 
 Bonhams

Ferrari je prošle godine slavio 70 godina svog postojanja, no Enzo Ferrari i njegova Scuderia bili su prisutni u utrkama i prije toga. Scuderia je svoj početak ostvarila upravo zahvaljujući suradnji sa Alfom Romeo koji je dotad već harao trkalištima. Na aukciji u sklopu Goodwood festivala brzine bit će ponuđen Tipo B, model koji je upravo plod te suradnje. Za prekrasan dizajn pobrinuo se Vittorio Jano, a bio je jedan od najuspješnijih bolida svog vremena kojeg su vozili velikani poput Tazija Nuvolarija, Rudolfa Caracciola and Louisa Chirona. Konkretan primjerak vozio s brojem šasije 5007 vozio je Richard Shuttleworth, britanski vozač i pilot koji se, osim na stazi, vješto snalazio i u avionima.

U svojoj bogatoj trkaćoj povijesti ovaj model osvojio je brdsku utrku Shelse Walsh i Grand Prix Donington gdje je uspio zadržati dva Bugattija Type 59 iza sebe. Poznat i pod nazivom P3, ovaj model umirovljen je 1935. godine, a do danas je samo mali broj primjeraka uspio "preživjeti". Kolekcionari će stoga s nestrpljenjem čekati nadmetanje za ovaj model koji, osim što je u odličnom stanju, pritom bio i pobjednik Grand Prix utrke. Iz aukcijske kuće Bonhams koja je zadužena za prodaju procjenjuju kako bi model mogao biti prodan za oko 4 do 4,5 milijuna funti! Tko zna, ako se nađe velik broj zainteresiranih, ta cifra bi mogla biti i veća. U svakom slučaju, s nestrpljenjem čekamo Goodwood festival nakon kojeg ćemo znati točnu cijenu i novog vlasnika...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:18