VIDEO

DIZELSKA RAKETA: POGLEDAJTE kako monstruozni BMW M550d ubrzava do 260 km/h!

BMW M550d xDrive broji 400 KS, a  budući da se ispod poklopca nalazi najsnažniji serijski dizelski šesterocilindraš, ekipa iz nizozemske emisije AutoTopNL odlučila je provjeriti za što je sve sposoban ovaj monstrum.
 Youtube screenshot

Sa šest cilindara, čak četiri turbopunjača i pogonom na sve kotače, BMW M550d xDrive broji 400 KS i predstavlja najsnažniju dizelsku verziju bavarske limuzine. Budući da se ispod poklopca nalazi najsnažniji serijski dizelski šesterocilindraš, ekipa iz nizozemske emisije AutoTopNL odlučila je provjeriti za što je sve sposoban ovaj monstrum. Tako su objavili video ubrzanja do stotke koje je po njihovim mjerenjima iznosilo 4,7 sekundi, što je 0,3 sekunde sporije od brojke koju deklarira proizvođač.

Ipak, u obzir treba uzeti velik broj faktora poput podloge, broja ljudi u automobilu itd. Maksimalna brzina nažalost je ograničena na 260 km/h, a za postizanje iste BMW-u M550d treba oko 35 sekundi. Naravno, većina tunerskih kuća vrlo lako će skinuti blokadu no kupci u tom slučaju gube garanciju pa rijetko tko odlučuje to napraviti u prvim godinama vlasništva.

Najsnažnija dizelski BMW M550d prošli je tjedan viđen i u Zagrebu:

A post shared by Fran (@crospotter13) on

Crospotter13

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:41