ZA ONE KOJI NE MOGU DOČEKATI S1

DOBAR POSAO U ABT-u: Njemačka tuning kuća za novi Audi A1 nudi povećanje snage na 240 KS

 

Druga generacija Audija A1 odnedavno je na tržištu, a trenutačno najsnažnija verzija koja se nudi nosi oznaku 40 TFSI i ispod poklopca skriva benzinac od 200 KS i 320 Nm okretnog momenta. U Audiju vjerojatno planiraju i paprenu verziju s oznakom S, međutim istu zasigurno nećemo vidjeti još ove godine. Ipak, za one koji su nestrpljivi u priču uskače ABT. Njemačka tuning kompanija odlučila je zapapriti stvari, pa tako za početak nudi povećanje snage motora na 240 KS uz 360 Nm okretnog momenta.

Foto: ABT

Dorade ne staju samo na povećanju snage, već su ugrađene i nove opruge koje spuštaju podnicu za 30 mm. Za šminku se brinu 18-inčni ABT Sport GR naplaci, dok je ostatak automobila ostao nepromijenjen. Naime, u ABT-u su odlučili da S-line paket (barem zasad) ne treba nikakve promjene, a moramo priznati kako u žarko žutoj boji sa sjajno crnim naplacima izgleda odlično!

Brojke o ubrzanju nisu dostupne, a ono što je sigurno je da će ovaj žuti jurišnik do stotke sprintati za manje od 6,5 sekundi koliko je trebalo serijskoj izvedbi. U svakom slučaju, ovo je trenutno najbrži A1 nove generacije na tržištu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:59