IDEALNO ZA VRIJEME KARANTENE

FILMSKE PREPORUKE ZA LJUBITELJE AUDIJA: njemački proizvođač napravio popis 15 filmova u kojima se pojavljuju njihovi modeli

 
 Youtube screenshot

Proizvođači automobila nalaze se u teškoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, a jako je lijepo vidjeti da su u ovim teškim vremenima svoje kanale i moć odlučili iskoristiti kako bi pomogli svijetu. Mnogi su tako privremeno promijenili svoj logo kako bi naglasili važnost socijalnog distanciranja (među njima su i VW te Audi), a osim toga mnogi su odlučili pomoći i s izradom potrebne opreme kao i financijskim izdacima.

U Audiju razmišljaju i o fanovima marke, pa su tako za ovo nesvakidašnje razdoblje u kojem ljudi većinu svog vremena provode kod kuće odlučili napraviti preporuku 15 filmova u kojima glavni likovi voze njihove modele.

Audi je kao jedan od najjačih brendova uvijek surađivao s velikim imenima u filmskoj industriji. Tako se u filmu E.T. iz 1982. godine pojavljuje Audi 5000.

imcdb.com

Po mnogima jedan od najboljih filmova za ljubitelje automobila svakako je kultni Ronin, akcijski film iz 1998. u kojem se pojavljuje više različitih marki i modela. Mnogima je ipak ostao u sjećanju moćni Audi S8 koji se pojavljuje kroz veći dio filma, a posebno je dobra scena natjeravanja na obroncima iznad Nice koju možete pogledati ovdje:

Sljedeći film na popisu je "The Insider", drama u kojoj se pojavljuje Audi A4 Sedan.

imcdb.com

Zanimljiva je i priča o Audiju TT iz filma "Legally Blonde 2". Za potrebe filma lakiran je u posebnu nijansu plave boje "Candy Blue" koja se kasnije mogla i naručiti u prodaji...

imcdb.com

Lois Lane u filmu Superman Returns iz 2006. godine provozao je Audi A3 Sportback, dok je Jason Bourne u nastavku "Bourne Ultimatum" iz 2007. godine sa krova sletio u Audiju A6.

9WmVHeeH8jY

Audi je partner s Marvelom, pa se tako u filmu "Iron Man" pojavljuju redom Audi R8, S5 te Q7.

Ljubitelji akcije mogu pogledati "96 Hours: Taken" u kojem Liam Neeson u potrazi za svojom kćeri ulicama Pariza juri za kriminalcima u Audiju S8:

U filmu "The American" možete također primijetiti Audi A5 Sportback, no u spomenutoj drami ipak glavnu riječ imaju stari talijanski modeli poput Fiat Tempre i Alfe Romeo 147.

Slijedi film The Wolverine iz 2013. godine u kojem se pojavljuju Audi R8 Spyder i A8.

Nastavak filma Transformers pod nazivom "Age of Extinction" također obiluje atraktivnim automobilima, a pojavljuju se i Audijevi modeli A5 Cabriolet i S6.

Jedan od filmova u kojem su Audijevi modeli u prvom planu (barem za ljubitelje automobila) svakako je film "Fifty Shades of Grey" u kojem se pojavljuju Audi R8 Spyder, A3 Sedan, S8, S7 te Q7.

Lista se nastavlja sa filmom Spider-Man Homecoming iz 2017. godine u kojem se pojavljuje novi Audi A8 koji je u to vrijeme tek bio predstavljen te filmom "Avengers: Endgame" koji je prikazan prošle godine, a u kojem je bilo moguće vidjeti koncepte e-tron Sportback te e-tron GT.

Posljednji u nizu filmova je novi nastavak Spider-Mana "Far From Home" u kojem se pojavljuju Audi e-tron, A7 te Q8.

Ovo su preporuke Audija, no jasno je kako postoji još velik broj filmova u kojem se pojavljuju njihovi modeli. Vjerujemo kako će većini vas odmah na pamet pasti film "Transporter 4" u kojem glavni junak vozi Audi S8 s kojim bježi policiji po ulicama Monte Carla.

Tu je i itekako upadljiv crveni Audi RS7 iz filma "Hitman: Agent 47". Scenu možete pogledati ovdje:

U ovo doba kada mnogima preostaje vremena za gledanje filmova možete se poslužiti ovom listom, a u komentarima napišite i svoje prijedloge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:19