JOŠ PAKLENIJI FERRARI

FOTO: Ferrari predstavio 488 Challenge Evo, dorađenu trkaću verziju za utrke milijunaša

 
 Ferrari

Postoje "obični" kupci Ferrarija, a postoje i posebni kupci Ferrarija koji osim cestovnih modela kupuju i posebne trkaće verzije. Upravo je jedna takva verzija predstavljena ovaj vikend. Riječ je o modelu 488 Challenge Evo, dorađenoj verziji modela 488 Challenge koja je dobila aerodinamična poboljšanja, novi sustav hlađenja, drugačiji prednji splitter i odbojnik. U Ferrariju tvrde da je aerodinamičnost dodatno poboljšana. A poboljšanja su tu i po pitanju downforcea (čak 50 posto!) zahvaljujući novom stražnjem odbojniku, širim lukovima kotača i novom spojleru.

Ferrari

Inženjeri su radili i na šasiji, a tu su i širi 19-inčni naplaci upareni s novorazvijenim Pirelli gumama koje garantiraju „ležanje kao po tračnicama”. Karbon-keramičke kočnice sada su, barem prema riječima ljudi iz Ferrarija, sada manje sklone trošenju.

Ferrari

U unutrašnjosti dominira novi upravljač preuzet s modela FXX-K EVO, a za lakše manevriranje po boksevima tu je i zaslon s projekcijom stražnje kamere. Vozači na popularnom „manettino” prekidaču mogu birati između četiri različita načina vožnje (odnosno samih postavka automobila). Za pogon se i dalje brine 3,9-litreni V8 motor, a za pretpostaviti je kako se snaga nije mijenjala u odnosu na Challenge izvedbu te iznosi 670 KS.

Ferrari

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:37