PRVI PROJEKT ZAGATA

FOTO: Jedinstvena Lancia Delta HF Turbo Zagato ide na aukciju, procjenjuje se da bi automobil mogao biti prodan za 45 tisuća eura!

 
 Aste Bolaffi

Lancia Delta predstavljena je 1978. godine, a danas se smatra jednim od najpoželjnijih "youngtimera". Na aukcijama često viđamo različite verzije, a sada je osvanula ova posebno zanimljiva jedinstvena HF Turbo verzija. Zašto jedinstvena? Jer je riječ o Delti HF Turbo Zagato, primjerku kojeg je sam Zagato, osnivač istoimene kompanije vozio kao student. Spomenuti model dobio je 1985. godine kao poklon od svojih roditelja. Andrea Zagato tada je još bio student (prilično dobar poklon za jednog studenta zar ne?), a vrlo brzo je odlučio napraviti određene vizualne preinake.

Foto: Aste Bolaffi

Mogli bismo stoga reći kako je ovo prvi automobil na kojem je Zagato radio. Popis svih preinaka nalazi se u pismu (potpisanom od strane Zagata) koje dolazi uz automobil. Automobil je do danas uz Zagata imao samo dva vlasnika, a navodi se (što potvrđuju i slike) da je automobil u odličnom stanju. Budući da je riječ o legendarnom modelu bogate povijesti koji se ističe jedinstvenim elementima, cijena neće biti niska. Aukcija počinje sutra, 23. svibnja u Milanu, a iz aukcijske kuće procjenjuju da bi automobil mogao biti prodan za 45 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:47