KULTNI KOMBI

FOTO: LEGENDARNI VW MICROBUS Deluxe Samba s 23 prozora na aukciji bi mogao postići cijenu od nevjerojatnih 225 tisuća dolara!

 
 RM Sotheby's

Ovaj Volkswagen Microbus Deluxe iz 1960. godine na aukciji koja će se održati u New Yorku mogla bi postići cijenu veću nego primjerice novi Audi R8 ili Jaguar F-Type. Kako je to moguće? Nekoliko je razloga. Prije svega, riječ je o kolektorskom primjerku s 23 prozora sa "Samba" krovom koji je pritom prošao kroz kompletan proces restauracije prilikom koje su korišteni isključivo originalni dijelovi. Tako je lakiran u dvije boje, korišteni su novi originalni naplatci i gume.

Foto: RM Sotheby's

Ovaj primjerak osvojio je mnoštvo nagrada na različitim događanjima, a sada je došlo vrijeme za prodaju. Iz aukcijske kuće RM Sotheby's koja je zadužena za prodaju nisu objavili podatak o kilometraži, ali se navodi kako je riječ o iznimno očuvanom primjerku koji je 1960. godine započeo "svoj životni put" u Los Angelesu. Uz kombi dolazi i originalna knjižica vozila s upustvima. Zbog odličnog stanja u aukcijskoj kući procjenjuju da bi budući kupac trebao keširati između 150 i 225 tisuća dolara. Točna cijena bit će poznata 6. prosinca kada je u New Yorku zakazana spomenuta aukcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:47