IKONA LONDONA U EUROPI

FOTO: Londonski taksi od iduće godine na ulicama europskih gradova

Kineska kompanija Geely preuzela je London Taxi te predstavila novi hibridni model koji će, osim po ulicama Londona prevoziti i putnike europskih metropola
 Geely

Kompanija London Taxi proizvođač je svima dobro poznatih londonskih taksija koji su postali jedan od simbola grada. Njih je 2012. godine kupio kineski Geely o čijim smo modelima već pisali. Sada s London Taxijem planiraju povećati proizvodnju i prodaju, a dosad su uložili 275 milijuna funti u pogone i razvoj modela.

Dizajnirali su svoju verziju Londonskog taksija pod nazivom Geely TX5 koji ima linije po uzoru na originalni londonski taksi. Riječ je o hibridu koji koristi benzinski i elektro motor (koji samostalno ima doseg od 110 kilometara.) Osim londonskih ulica, plan je plasirati ga u europske zemlje, i to već iduće godine. U nekim europskim metropolama poput Pariza, Amsterdama, Osla i Berlina Geely je već odradio promotivne kampanje. Model će se proizvoditi u tvornici pored Coventryja, a bit će zanimljivo vidjeti kako će taksisti diljem Europe prihvatiti ovaj model.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:23