TUNING TUNINGA

FOTO: OVO JE NAJSKUPLJI NISSAN JUKE NA SVIJETU Biste li izdvojili 4,8 milijuna kuna za japanski crossover s pojačanim motorom iz GT-R-a od čak 700 KS?

 
 VDM Cars

Prošlo je već godina od kad je Nissan angažirao RML Group, vodeću britansku inženjersku kuću za razvoj trkaćih automobila visokih performansi, kako bi izradili monstruozno snažan crossoverski model Juke.

Izrađeno je tek četiri primjerka Jukea-R s pogonom Godzille Nissana GT-R.

Ipak, postoji i sličan peti primjerak Jukea-R kojeg sada prodaje njemački trgovac ekskluzivnim automobilima VDM Cars putem kuće James Edition.

Zanimljivo, nije riječ o Jukeu-R, ali koje je "obradio" britanski tuner Severn Valley Motorsport na osnovi Jukea-R spomenute RML grupe.

Tako ovaj monstruozni crossover pod nazivom SVM Juke-R700 pokreće 3,8-litreni V6 Twin-turbo stroj iz Nissana GT-R od 552 KS koji je oplemenjen je novim ubrizgavanjem goriva, novim usisom te posebnim ispušnim sustavom.

Kako bi se snaga od čak 700 KS prenijela na cestu brije se mjenjač s dvije spojke.

Dorađen je i ovjes (Nitron gevinde, podesive u tri razine), a stavljenI su i SVM diskovi s kliještima s modela GT-R.

SVM Juke-R700 kotrlja na naplacima od 20 cola s modela GT-R, na koje su postavljene Bridgestone gume dimenzija 225/40 sprijeda i 285/35 straga.

U unutrašnjosti također možemo pronaći dijelove kabine s Godzille kao i zaštitni kavez od prevrtanja.

Auto iz 2013. godine je do sada prošao tek 20 kilometara (!), a istaknuta cijena iznosi čak 650.000 eura ili 4,8 milijuna kuna bez davanja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:49