BRŽI OD LAFERRARIJA?

FOTO: PROCURILI DETALJI novog paprenog Ferrarija od 700 KS!

Novi Ferrari 488 Special Series pogonit će najsnažniji V8 motor ikad ugrađen u Ferrari. Naravno, kao temelj će poslužiti 3,9-litreni twin-turbo motor iz 488 GTB koji je dodatno dorađen i pojačan na oko 700 KS, a uz to je i 10 posto lakši! Premijera je zakazana za salon u Ženevi.
 KGB Photography

Ferrari je prije nekoliko dana okupio velike zastupnike i važne kupce kako bi im predstavio prve značajke novog Ferrarija 488 "Sport Special Series" (kodno ime koje će vjerojatno biti promijenjeno kada dođe na tržište, neki spekuliraju da će nositi ime 488 GTO). Riječ je o ekstremnijoj i lakšoj verziji modela 488 GTB. Dakle, ono što je 458 Speciale bio za model 458 Italia, to će ovaj monstrum biti za 488 GTB. Iako su informacije sa sastanka trebale ostati tajne, netko je slikao prezentaciju i objavio slike na Instagramu. A prve informacije su prilično impresivne: novi Ferrari 488 Special Series pogonit će najsnažniji V8 motor ikad ugrađen u Ferrari. Naravno, kao temelj će poslužiti 3,9-litreni twin-turbo motor iz 488 GTB-a koji je dodatno dorađen i pojačan na oko 700 KS, a uz to je i 10 posto lakši!

Foto: KGB Photography, Ferrari Photo Page Instagram

Neće manjkati ni karbonskih dijelova. Štoviše, 488 Special Series će biti Ferrari s najviše karbonskih dijelova. Poznato je i da će biti postavljen na 20-inčne naplatke koji su 40 posto lakši od serijskih s 488 GTB-a, a isporučivat će se s Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama. Stražnji difuzor napravljen je po uzoru na automobile iz GTE serije. Automobil je uhvaćen na testiranjima gotovo bez kamuflaže, pa je poznato i kako će izgledati. Mnogi već spekuliraju da bi ovaj monstrum mogao biti i brži od LaFerrarija...Za detaljne informacije treba pričekati salon automobila u Ženevi gdje bi 488 GTO trebao imati premijeru za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:09