AUKCIJE

FOTO: PRODAJE SE DRUGI OD 400 PROIZVEDENIH FERRARIJA ENZA Od iznosa koji se za traži za ekskluzivnu jurilicu moglo bi vam se zavrtjeti u glavi...

 
 Tom Hartley Jnr

Ferrari je automobilski brend koji nosi posebno mjesto u srcu svakoga zanesenjaka automobilima. Povijest proizvođača, uspjeh u utrkivanju, način kupovine, ručno proizveden svaki automobil i samo ime – jednostavno je baš sve posebno kod ovog brenda.

No od svih prekrasnih modela koje smo imali priliku vidjeti kroz povijest, slobodno se može reći da se neki od njih jednostavno izdvajaju po svojoj ekskluzivnosti, a upravo jedan takav je Ferrari Enzo.

Ako automobil nosi ime jedne od najpoznatijih ličnosti industrije, zna se da je vrlo poseban. Ferrari Enzo pravi je moderni nasljednik legendarnih modela F40 i F50, a odmah je u startu bio ograničen na proizvodnju od samo 400 primjeraka.

Svjetlo dana ugledao je 2002. godine, a na njemu je korišteno izrazito mnogo tehnologije iz Formule 1. Ima šasiju od ugljičnih vlakana, automatski mjenjač s dvije spojke, karbon-keramičke kočnice, ali i aktivnu aerodinamiku.

Osim toga, pokreće ga 6,0-litreni motor V12 sa 651 konjskom snagom i okretnim momentom 657 Nm.

No sad slijedi najzanimljiviji dio. Na prodaju se upravo pojavio drugi proizvedeni primjerak Ferrarija Enza putem kuće Tom Hartley Jnr...

Osim što je ta brojka vrlo privlačna, riječ je o automobilu koji je bio predstavljen na Ferrarijevim trkaćim danima na Nürburgringu te ga je tamo vozio legendarni Michael Schumacher.

Prvi službeni vlasnik kupio ga je 2004. godine, a do sada je prešao samo 6458 kilometara. Izvana je obojen u Rosso Corsa boju, a unutrašnjost je napravljena u kombinaciji crvene kože i karbona.

Uz automobil idu i svi originalni priručnici, servisna knjižica, posebna cerada te još neki Ferrarijevi dodaci poput punjača za akumulator i ručne svjetiljke.

Cijena nije trenutno poznata, ali s obzirom na značaj ovog automobila te činjenicu da je vlasnik zapravo otvoren za ponude, vrlo je moguće da će biti za prodan za nekoliko desetaka milijuna kuna.

No jedno je jasno – koliko god da novi vlasnik plati ovaj automobil, svakako će ga kasnije moći prodati još znatno skuplje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:20