AUKCIJA

FOTO: Rijedak Ferrari F50 bivšeg boksačkog prvaka ide na aukciju, očekivana cijena 2,3 milijuna dolara

Mike Tyson ga je kupio novog, a na brojčaniku stoji manje od deset tisuća kilometara, pa će kolekcionari morati biti izdašni ako se žele dočepati ovog primjerka
 RM Sotheby's

Ferrari F50 zauzima posebno mjesto među ljubiteljima ove marke. Prvi primjerci isporučeni su 1995. godine, a ukupno je proizvedeno samo 349 komada. Pogonjen je 4,7-litrenim V12 motorom snage 520 KS. Na tržištu SAD-a našlo se samo 50 primjeraka, a jedan od njih ide na aukciju idući mjesec. Riječ je o primjerku bogate povijesti budući da je bivši vlasnik ni više ni manje nego boksački prvak Mike Tyson.

Foto: RM Sotheby's

On ga je naručio novog, a do danas je s njim napravljeno samo 9163 kilometara. Prema riječima stručnjaka iz aukcijske kuće RM Sotheby's koja je zadužena za prodaju, ovaj F50 je u besprijekornom stanju. Sve je u originalnom stanju, a jedina modifikacija vezana je uz novi Tubi ispuh koji rezultira još jačom "rikom" ove jurilice. U svakom slučaju, odličan primjerak koji sigurno neće proći nezamijećeno među kolekcionarima. RM Sotheby's procjenjuje kako bi mogao biti prodan za 2,3 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:49