TUNING

FOTO: TUNER MANHART će nuditi pakleni BMW M5 sa čak 800 KS!

Iako novi M5 tek treba biti prikazan javnosti na salonu u Frankfurtu, Manhart je već objavio skicu i podatke za tuniranu verziju koju bi trebali ponuditi iduće godine...
 Manhart

Prošli tjedan objavljene su specifikacije i prve službene slike novog BMW-a M5 o kojem više možete pročitati ovdje, a njemačka tuning kuća Manhart već je objavila prve podatke vezane uz nadolazeći projekt MH5 800. Riječ je o tuniranoj verziji njemačke sportske limuzine koja bi se od serijskog modela trebala razlikovati po novim vizualnim dodacima, karbonskim elementima i novim naplatcima.

Ipak, najviše promjena bit će ispod poklopca motora. Naime, prema samom nazivu modela može se zaključiti kako su u njemačkoj tuning kući odlučili snagu 4,4-litrenog TwinTurbo V8 motora povećati za 200 KS, na impresivnih 800 KS! S navedenim povećanjem snage Manhartova jurilica će bez problema do stotke stizati ispod 3,4 sekunde koliko deklarira BMW. Zasad nije poznato kada će ovaj projekt biti dostupan, no znamo da prve isprouke novog BMW-a M5 kreću na proljeće, pa bi se MH5 800 na cestama trebao naći u drugoj polovici iduće godine. Početna cijena za M5 u Njemačkoj iznosi nemalih 170 tisuća eura, a sigurni smo kako će Manhart tražiti papren iznos za svoj rad, pa bi cijena trebala biti preko 200 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:25