BRAZILSKI MAJSTORI ZANATA

FOTO: U garaži sklapali kopije Ferrarija i Lamborghinija pa pali u ruke policije samo zato što su bili - prespori!

 
 Polícia Civil de Santa Catarina

Brazilska policija upala je u tajnu garažu u gradu Itajaiju u kojoj su otac i sin u kompi s nekolicinom suradnika po narudžbi izrađivali kopije raznih Ferrarijevih i Lamborghinijevih modela. Nakon što su specijalci upali u jazbinu krivotvoritelja u njoj su pronašli ukupno osam nedovršenih replika, kakve su otac i sin inače prodavali po cijenama koje su se kretale između 180 i 250 tisuća brazilskih reala (između 42.000 i 60.000 eura).

Foto: Polícia Civil de Santa Catarina

U izradi takvih vozila, sudeći prema svemu pronađenom u radionici, koristili su se uglavnom materijali loše kvalitete i stari dijelovi drugih automobila, pa je u jednom od polusklopljenih modela, između ostaloga, pronađen ugrađen motor iz Chevroleta Omege (modela koji se za brazilsko tržište svojedobno proizvodio na temeljima nekadašnje velike Opelove limuzine).


Istraga inače započela prije dva mjeseca i to na osnovi prijave odvjetničkog ureda iz Sao Paula kojeg su angažirali upravo Lamborghini i Ferrari, a dvojac je izjavio da su automobili pronađeni u njihovoj garaži ustvari legalni prototipi.To im, doduše, baš i neće pomoći jer će ih se teretiti za krađu industrijskog vlasništva, a na policijska pitanja osim njih će morati odgovarati i naručitelji. Ako im se dokaže da su znali kako je riječ o krivotvorinama, i oni će se morati suočiti s optužnicom.


No najluđi u cijeloj priči, čini se, podatak je prema kojemu su krivotvoritelje policiji izvorno prijavila dva kupca koji su se požalili da isporuka njihovih vozila - kasni.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:40