TUNING

FOTO, VIDEO: KAD AMERIKANCI SREDE LEGENDU! Pogledajte najluđi Dodge Charger iz 1970. s 966 KS ispod poklopca na tek 1400 kg

I ove će jeseni Las Vegas u halama najvećeg američkog i svjetskog aftermarket sajma SEMA ugostiti tisuće izlagača iz prateće automobilske industrije.
 Speed Kore

Dakle, atraktivnih prerada sigurno, već tradicionalno, neće nedostajati ni ove godine, a po dosad najavljenim atrakcijama na četiri kotača najveća bi po svemu mogao biti projekt kuće Speed Kore i to kompletno prerađen mitski klasični muscle car Dodge Charger iz 1970. godine s dodatkom Evolution u nazivu. Naime, ranije pokazani Speed Kore Dodge Charger Tantrum od 1650 KS pokretao je golemi 9,0-litreni Twin-turbo stroj, dok Evolution izvedba s fotografija i iz videa koristi 5,2-litreni V8 HEMI koji je potpomognut superchargerom (iz Challenger SRT Demona). Snaga je na kotačima izmjerena na 966 KS koji na tek 1400 kilograma ovog projekta osiguravaju brutalne performanse.

Foto: SpeedKore.com

Što se tiče izgleda i izrade Evolution je po svemu najnapredniji Charger ikad s oplatama karoserije izrađenim od ugljičnih vlakana dok je podnica izrađena od aluminija, a tijelo od čelika, baš kao i roll-bar u kabini. Baš svi detalji poput poklopca otvora za točenje goriva, maske hladnjaka ili kvaka na vratima izrađeni su od aluminija i završeni u brončanoj boji. Atraktivni HRE naplaci od 19 cola sprijeda i 20 straga, također su aluminijski, a ispod njih nalaze se masivne Brembo kočnice. Amortizeri su pritom dvostruko podesivi trkaći Penske 7500 Series. Unutrašnjost je također maksimalno prerađena, sjedala su sportska Recaro, a kvalitetne kožne navlake u "Cigar" boji. Za kraj, u "karbonsko odijelo" dodano je malo brončane boje za još atraktivniji dojam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:57