PROTOTIP JE SPREMAN

FOTO, VIDEO: Ovaj sklopivi električni romobil koji prelazi do 20 km uskoro bi mogao biti dio opreme Hyundaijevih automobila!

 
 Hyundai

Na temelju koncepta predstavljenog na CES-u prije dvije godine Hyundai je sada otkrio prototip svog sklopivog električnog romobila napajanog 10,5 Ah litijskom baterijom. Koncept je, podsjetimo, tada službeno nosio ime Ioniq Scooter no ono se u međuvremenu izgubilo.

To znači da ga na novom izdanju ovog modela koji uskoro stiže na tržištu nećemo tražiti, no ideja koja je predstavljena na CES-u živi i dalje: romobil bi se trebao moći sklopiti i u pospremati u vozačka ili peta vrata, pa možda i u B nosač, što djeluje doista praktično.

Hyundai

Nadalje, u odnosu na koncept promijenilo se i to da je pogon s prednjeg prebačen na stražnji kotač, čime se dobilo na stabilnosti romobila, ali i oslobodio prostor za fino ugađanje ovjesa prednjeg kotačića kako bi vožnja njime bila udobnija.

Hyundai

Masa romobila inače iznosi 7,7 kg, a najveća brzina (koja je kao i status baterije vidljiva na ugrađenom zaslonu) iznosi 20 km/h. U budućnosti, nadalje, Hyundai namjerava ugraditi i sustav regenerativnog kočenja, koji bi doseg romobila mogao povećati za 7 posto...

Hyundai

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:42