IDEALAN KARAVAN ILI SVETOGRĐE?

FOTO, VIDEO: OVO JE FRANKENSTEIN BMW E39 Serije 5 Touring sa 400 KS snažnim motorom i pogonskim sklopom iz Pontiaca GTO

Ove dorade mogle bi naići na negodovanje zagriženih BMW fanova, budući da su motor i pogonski sklop bavarskog proizvođača zamijenjeni onima iz Pontiaca GTO
 Bring a Trailer

Prodajna kuća "Bring A Trailer" u svojoj ponudi ima nesvakidašnji primjerak BMW-a E39 Serije 5 u karavanskom izdanju. I dok možda na prvu izgleda kao obični 540i Touring iz 2002. godine, bivši vlasnik napravio je niz dorada zbog kojih bi se BMW puristima mogla dići kosa na glavi. Prije svega, umjesto serijskog motora ugrađen je LS2 V8 motor. Riječ je o 6,0-litrenom motoru razvijenom od strane GM-a, ugrađenim iz Pontiaca GTO. Prilikom ugradnje posebni je naglasak stavljen na to da se motor postavi što niže i što bliže kabini kako se raspored težine ne bi previše poremetio i samim time utjecao na vozne karakteristike.

Foto: Bring A Trailer

Motor je uparen s T56 ručnim mjenjačem, a čak je i pogonski sklop promijenjen, odnosno preuzet također sa Pontiaca GTO. Za bolje držanje ugrađene su FK gevinde, a promjena ima i na karoseriji automobila. Prednji kraj tako krasi branik sa M modela, a izmijenjeni su i bočni pragovi te stražnji branik kako bi automobil izgledao agresivnije. Naplatke od 19 cola potpisuje BBS, dok se u unutrašnjosti nalaze kožna sjedala iz BMW-a E39 M5. S obzirom na sve dorade koje se nalaze na ovom BMW-u, prema kojima se odmah može zaključiti da je automobil svoj "životni vijek" proveo u SAD-u (motor i pogon Pontiaca, T56 mjenjač), lako je zaključiti kako ovaj automobil nije bio zatvoren iza vrata garaže, već je vlasnik vjerojatno koristio "puni potencijal" svih dorada koje je ugradio.

Iako uz automobil dolazi i servisna knjižica sa svim servisima uključujući i popis tuning kuća koje su radile na ovom projektu, na brojčaniku stoji nemalih 194 tisuće milja ( 313 tisuća kilometara). Spomenuta kompanija "Bring a Trailer" odlučila je ovaj automobil ponuditi na aukciji, a trenutna najviše ponuda iznosi 14,500 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 19:36