TUNING

FOTO, VIDEO: OVO JE NAJLUĐI BMW SERIJE 3 NA SVIJETU! Upoznajte Klausa, otkačenu "Trojku" bez karoserije s twin-turbo V8 strojem od 1000 KS!

 
 Hidden Motorsports

Čudna, otkačena i divlja kreacija koju gledate dolazi iz teksaške garaže Hidden Motorsports i vjerojatno je jedan od najneobičnijih BMW-a Serije 3 e36 na svijetu.

Motor ove kreacije prva je komponenta koja ga zaista izdvaja od standardnog e36.

Naime, koristi Chevroletov 5,3-litreni LS V8 kojeg su dečki iz garaže sami sastavili u garaži i dodatno ga "nasvirali".

Nove su košuljice cilindara čemu su prilagođeni klipovi i glava cilindara. Usisni razvodnik koji dovodi smjesu goriva i zraka u cilindre je marke Holley i lakiran je u crvenu boju.

Ovaj bi motor osigurao dovoljno snage ovom projektu, međutim, vlasnik se s tim ne slaže pa je na atmosferski V8 dodao dva turbo punjača s hladnjakom stlačenog zraka.

Takav monstruozni motor treba imati i jednako kapacitetan prijenos, a odabran je Tremec T56 6-stupanjski ručni mjenjač koji snagu šalje na stražnje kotače.

Automobil tek treba staviti na "dyno" kako bi mu se izmjerila snaga, ali u Hidden Motorsportsu očekuje da će imati najmanje 1000 KS.

Nije samo motor ovog e36 poseban. Ova prerada, naime, uopće nema karoseriju! Zapravo izgleda kao da jedini originalni dijelovi uključuju okvir "šasije", vjetrobransko staklo, stražnji kraj i ležište motora. Nema ni krova. Na mjestu gdje bi nekada bile ploče karoserije, nalaze se crne cijevi.

Kokpit je prepoznatljiv e36, a dodan je trokraki sportski upravljač , a tu su i četiri punovrijedna sjedala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:05