ČUDESAN VOZAČKI STROJ

FOTO, VIDEO: OVO JE PAGANI IMOLA s 827 KS i cijenom od 5 milijuna eura neto! I da, svi primjerci već su rasprodani...

 
 Pagani

Pagani je objavio prve slike i detalje novog hiperautomobila koji nosi naziv Imola! Riječ je o „hardcore” verziji Huayre, a premijera za javnost zakazana je za salon automobila u Ženevi. Krenimo od motora – ispod zanimljivo dizajniranog poklopca nalazi se 6,0-litreni twin-turbo V12 motor snage 827 KS uz 1100 Nm okretnog momenta. Snaga se pritom prenosi na stražnje kotače.

Foto: Pagani

Iako službene brojke vezane uz ubrzanje i maksimalnu brzinu nisu objavljene, Imola se sigurno odlično snalazi na trkaćoj stazi, a upravo je prema jednoj i dobila ime (Imola je pritom na kultnoj Imoli prešla 16.000 km testiranja) . U odnosu na Huyaru ovjes je dodatno dorađen, a tu je i ekstenzivna upotreba karbona kako bi se smanjila ukupna masa vozila (broji tek 1240 kg). Zanimljiv detalj je i posebna „Acquarello Light’ tehnika lakiranja uz koju boja zadržava intenzitet i sjaj, ali pritom donosi uštedu od 5 kg.

„Ne možemo reći da je Imola elegantan model. Htjeli smo efikasan model sa aerodinamičnim dodacima koji će možda narušiti estetiku modela, ali će zato poboljšati vrijeme na stazi i doživljaj za upravljačem”, izjavio je Horacio Pagani.

Proizvest će se tek 5 primjeraka ovog impresivnog modela, a svaki stoji 5 milijuna eura prije poreza! I da, svi primjerci već su rasprodani...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:13