KRŠ I LOM U MEKSIKU

FOTO, VIDEO: slupao 1,4 milijuna dolara vrijedan Koenigsegg CCXR kojeg je kupio prije nekoliko mjeseci...

 
 Youtube screenshot

Prilikom vožnje 1018 KS snažnog Koenigsegga CCXR treba biti posebno oprezan jer i najmanja greška ili trenutak nepažnje mogu rezultirati nesrećom. A upravo je to na svojoj koži osjetio vozač ovog prilično rijetkog primjerka.

autoblog.n

Lokalni mediji prenose kako je za upravljačem je bio otac vlasnika koji je očito odlučio isprobati mogućnosti automobila, no to nije potvrđeno, budući da je sam vlasnik automobila na svom Instagramu zamolio meksičke medije da ne pišu neistine i kako nitko iz obitelji nema veze s nesrećom, tako da zapravo još nije jasno tko je vozio... A za obuzdati ovu zvjerku stvarno treba biti iskusan vozač - do stotke CCXR stiže za 3,1 sekundu dok maksimalna brzina iznosi više od 400 km/h.

Instagram don_koenigsegg

Prema prvim informacijama, upravo je brzina bila glavni uzrok ove nesreće u kojoj je, kao što možete vidjeti sa slika, Koenigsegg pretrpio značajnu štetu.

Mexico News Daily

Inače ovdje je riječ o posebnoj verziji lakiranoj u upečatljivu svjetlo plavu boju (turquoise blue) koju je naručio katarski šeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani koji je svoj automobil često vozio po Londonu. U listopadu prošle godine automobil mijenja vlasnika i stiže u Meksiko gdje ga je novi vlasnik redovito vozio po ulicama Mexico Cityja, što se i vidi na mnogobrojnim videima ovog automobila koji su osvanuli na YouTubeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:12