PODIVLJALE CIJENE M5 KLASIKA

FOTO, VIDEO: U GODINU DANA POSKUPIO 100 POSTO! S tek 15.000 km na satu ovaj je BMW E39 M5 vrijedan pažnje, no vrijedi li doista tolike novce?

 
 Enthusiast Auto Group

U ponudi kuće Enthusiast Auto Group iz Cincinnatija osvanuo je rijedak BMW M5 (E39) u savršenom stanju, s niti 10.000 prijeđenih milja lakiran u Imola pastelnu crvenu boju.

Treća generacija M5 proizvodila se od 1998. do 2003. godine, a pokreće ga 4,9-litreni V8 M stroj s 400 KS i 500 Nm uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Rekli bismo, stara škola, prava stvar!

Što se tiče izgleda, E39 M5 volimo jer i danas izgleda vrhunski. Sazrio je vrlo graciozno u savršen spoj rafiniranosti i sportske agresivnosti karakteristično za BMW modele s početka milenija prije "Bangle ere".

Ova generacija M5 tako nema izraženo oštrih rubova, rascjepa, procjepa, golemih usisnika poput većine današnjih performance limuzina,

Umjesto toga, linije E39 M5 su suzdržane i s tek nekoliko detalja, poput četiri završetka ispuha, aerodinamičnih retrovizora i nešto masivnijih branika, što ga razlikuju od običnih Serija 5 njegove generacije.

I danas je po mnogima upravo E39 najprivlačnije oblikovana Petica.

No, je li to sve dovoljno opravdanje za prodajnu cijenu koju za ovaj konkretni primjerak traži ekipa iz Enthusiast Auto Groupe?

Enthusiast Auto Group

Dosta diskutabilno jer se za 150.000 dolara kojiko ga cijene, može kupiti i dosta drugih cijenjenih modernih klasika, napose i zbog činjenice da je konkretni automobil prije samo 12 mjeseci kupljen putem eBaya za duplo manje - 78.000 dolara.

Prodavatelji pritom uopće ne smatraju gotovo duplo višu cijenu nego prije godinu dana spornom.

Kažu kako postoji nekoliko zainteresiranih stranaka te naglašavaju kako je sigurno riječ o najbolje očuvanom primjerku E39 M5 trenutno u prodaji na razini svijeta...

Slažete li se njihovom procjenom?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:58