AKTUALNO

FOTOGALERIJA: EVOLUTO AUTOMOBILI PO UZORU NA SINGER 911 obećavaju ponovno rođenje kultnog Ferrarija F355 u modernom izdanju!

Evoluto Automobili

 

Ljudi iz tunerske kuće Evoluto Automobili za Ferrari modele po uzoru na moderne interpretacije zračno hlađenih Porschea 911 u režiji kalifornijske tuning kuće Singer i njihovu studiju DLSA 911 koju su predstavili prošle godine na izložbi Pebble Beach, prema istom receptu spremaju "oživjeti duh" Ferrarija F355 u restomod verziji.

Evoluto Automobili
 

Bio bi to kako pokazuju digitalizirane fotografije istinski homage do danas već kultnom Ferrariju F355 sa središnje smještenim V8 atmosfercem, dok bi kao baza poslužio Ferrari 348. Osim što bi prema izgledu bila riječ o pravoj restomod preradi, Evoluto Automobili Ferrari F355 bio bi lakši od originala te bitno snažniji. Kada se pojavio 1994. godine originalni F355 je iz 3,5-litrenog V8 motora izvlačio za to vrijeme fenomenalnih 378 KS što je pružalo impresivne performanse s obzirom na masu od 1350 kg. Evoluto F355 pak, bit će težak tek tonu dok će V8 stroj raspolagati s okruglo 500 KS!

Evoluto Automobili
 

"Naša vizija je ultimativni Ferrari s V8 atmosfercem" - javljaju iz Evoluta i obećavaju kako neće u imenu njihove restomod prerade koristiti ni naziv Ferrari niti oznake modela 348 ili F355 iz poštovanja prema velikanu iz Modene. Osim vrištećeg 5-ventilskog V8 motora, Evoluto će baš kao i F355 imati potpuno ravnu podnicu i poput noža izravan upravljač te će njihova restomod inkarnacija biti istinsko ponovno rođenje legende.

Evoluto Automobili
 

Mjenjač će pritom biti isključivo "old school" 6-stupanjski ručni mjenjač premda je Ferrari kod originalnog F355 u jednom trenutku ponudio i robotizirani poluautomatski F1 mjenjač. Otvoren pogled na motor iza sjedala, vrlo širok stražnji kraj za bolju trakciju snage koju ispušta V8 te led svjetla sprijeda i straga, a sve uz poznatu Ferrari bezvremensku GT liniju karoserije koju potpisuje Pininfarina - izgleda jako dobro. Što se cijena tiče, Singerove prerade stoje oko miliju eura, što je po svemu orijentir u biznisu restomod prerada kultnih sportskih automobila.

Evoluto Automobili
 

Na koncu, prema dosadašnjim iskustvima nikad ne možemo znati kako će završiti bilo kakva prerada klasičnog sportskog automobila jer često takve avanture završe dosta loša, no ovakva prerada klasika iz 1990-ih s propetim konjićem na nosu mogla bi biti prava stvar. Očigledno su u Evoluto Automobilima dosta ohrabreni uspjehom Singerovih inkarnacija "air-cooled" Porschea 911. Za sada Evoluto Automobili nude tek digitalne vizuale vlastite prerade te informaciju kako se još testira prototip pod nazivom Mule 1...

Evoluto Automobili
 

Izdvajamo

Iz drugih medija