"OLDSCHOOL" IZGLED I MODERNI POGON

GRADSKI BOMBONČIĆ: HONDIN URBAN EV KONCEPT na struju na ceste stiže već 2019. godine!

I dok većina proizvođača predstavlja konceptne električne modele koji izgledaju "svemirski" i kao da su došli iz daleke budućnosti, u Hondi su se odlučili na drugačiji pristup, i to nam se sviđa.
 Honda

Iako je fokus na Salonu automobila u Frankfurtu uglavnom stavljen na njemačke proizvođače, i Japanci su imali što za pokazati. Tako je Honda predstavila svoju viziju budućnosti, koncept Urban EV. I dok većina proizvođača predstavlja konceptne električne modele koji izgledaju "svemirski" i kao da su došli iz daleke budućnosti, u Hondi su se odlučili na drugačiji pristup, i to nam se sviđa. Kao što možete vidjeti sa slika, Urban EV Concept dizajniran je po uzoru na stare automobile. Na takav "vintage look" nadodani su moderni elementi poput digitalnih i staklenih površina, što je rezultiralo prilično upadljivim automobilom koji rijetko kome u Frankfurtu nije zapeo za oko.

Foto: Honda

Uz zanimljiv dizajn posebno se ističu spomenute staklene površine na kojima putnici mogu slati poruke ostalim sudionicima u prometu (to može biti i prilično nezgodno, zamislite primjerice komentare na ekranu u slučaju svađe u prometu...). Unutrašnjost je prilično zanimljivo izvedena, pa je tako prednja klupa izgleda kao trosjed iz dnevne sobe, a putnici ispred sebe imaju veliki ekran osjetljiv na dodir. U Hondi nisu htjeli otkriti koja je snaga elektromotora koji pokreće(u) Urban EV Concept, ali su zato objavili kako bi se ovaj automobil već 2019. godine trebao naći na cestama Europe! "Ovo nije vizija daleke budućnosti, nego koncept koji ćete već 2019. godine vidjeti u serijskoj izvedbi", izjavio je izvršni direktor Honde Takahiro Hachigo koji navodi kako je proces "elektrifikacije" automobila najizraženiji upravo u Europi, pa su zato iskoristili frankfurtski salon za premijeru ovog koncepta. Sve je to dio novog plana Honde prema kojem bi do 2025. godine čak dvije trećine modela u ponudi trebalo biti na električni ili hibridni pogon...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:21